30.08.2024.

06:27

Foto: tanjug/ap

Sport

Ovaj čovek je ponizio Alkaraza! Evo kako je uništio Španca

Botik je odigrao fantastičan meča, dok se Španac s druge strane bio katastrofalan. Holanđanin je od starta igrao u šestoj brzini i odigrao skoro bez greške. I sam je posle pobede bio malo iznenađen. 

- Malo sam ostao bez reči. Ovo je bio neverovatan meč. Prvi put u životu sam igrao na ovom stadionu, publika je bila fenomenalna, hvala vam za to. Neverovatno veče - rekao je Botik u razgovoru sa Meri Džo Fernandes na terenu posle velikog trijumfa.

Na startu takmičenja je pobedio Denisa Šapovalova, što je bio vetar u leđa sjajnom Holanđaninu.

- Iz prošlog meča sam izvukao mnogo samopouzdanja. Igrao sam veoma dobro, od prvog poena sam verovao da mogu da napravim promenu. Vidite kako nekad sve ispadne kako treba - nasmejao se Botik koji je stigao u Njujork posle teške sezone i skora od 11 pobeda i 18 poraza. Ove sezone nije briljirao na slemovima,  na Australijan openu odmah je poražen od Janika Sinera, Fabio Fonjini ga je zaustavio na Rolan Garosu, dok je na Vimbldonu takmičenje okončao u drugom kolu.

Informer

Objasnio je strategija protiv Alkaraza.

- Dobro sam se branio, video sam statistiku meča. Neverovatnu količinu poena sam osvojio na mreži. Moj trener želi da ja budem agresivniji. Danas sam bio prilično dobar. Naravno, bilo je  tu nervoze, ali ako želiš da pobediš jednog od ovih momaka, moraš da budeš neverovatno smiren, da stalno budeš na zemlji, u suprotnom oni to vrlo lako iskoriste. 

Njegov naredni rival je Britanac Džek Drejper.

- Igrao sam već protiv njega. Veoma dobar teniser, ima odličnu sezonu, dobar servis i bekhend. Biće težak meč kao i obično, ali biću spreman i za to - poručio je Van den Zandšulp.