• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.08.2024

05:34

Šok u Njujorku! Blamaža Alkaraza, počišćen sa Ju-Es opena!

tanjug/ap

Tenis

Šok u Njujorku! Blamaža Alkaraza, počišćen sa Ju-Es opena!

Podeli vest

Senzacija na Ju-Es openu! Karlos Alkaraz, treći teniser sveta, završio je takmičenje u drugom kolu poslednjeg grend slema u sezoni.

Iznenađenje je priredio Holanđanin Botik van de Zandšulp, 74. na ATP listi, pobedio je Španca, koji je ove sezone trijumfovao na Rolan Garosu i Vimbldonu, i to u tri seta - 6:1, 7:5, 6:4 posle dva sata i 20 minuta igre. Njegov naredni rival je Britanac Džek Drejper.

Alkaraz očigledno još nije preboleo poraz od Novaka Đokovića u finalu Olimpijskih igara. Bio je pod velikim pritikom na poslednjem grend slemu u sezoni i nije uspeo da se izbori. Već u drugom kolu je završio takmičenje, nije uspeo da osvoji ni set protiv Botika. 

Španac nije ličio na tenisera koji je stigao u Njujorku sa dva grend slem trofeja i 15 vezanih pobeda sa najvećih turnira. U prvom setu je poklekao već u drugom gemu, pa u šestom i Holanđanin je lako dobio taj deo igre sa 6:1. Neverovatan je podatak da Karlitos nije uspeo da dođe ni do jedne brejk lopte u prvom setu, dok je sam pretrpeo dva brejka.

Svi su očekivali buđenje, da će Karlitos uvratiti istom merom. Ali, raspao se potpuno Alkaraz. Opet je Botik prvi poveo u setu, treći teniser sveta je uspeo da vrati brejk i izjednači na 2:2, ali je to bilo sve. Izgubio je servis gem u finišu seta, a 74. teniser sveta nije prokockao šansu da stavi tačku na set i povede sa 2:0 u meču. 

Foto: tanjug/ap

Botik van de Zandšulp

 

Treći set je bio rutinski za Holanđanina. Kada su svi očekivali reakciju Španca ona je izostala. Kao da je i Alkaraz odustao posle gubitka dva seta. Iako je uspeo da se vrati nakon što je ostao bez servis gema i izjednači na 3:3, opet je razočarao navijače. Bio je to ponovo samo kratak bljesak. Botik mu je opet oduzeo servis gem i to tako što mu je prepustio samo jedan poen, a onda je na svoj servis bez izgubljenog poena iskoristio prvu meč loptu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija