30.08.2024.

06:48

Foto: tanjug/ap

Sport

Španac utučen posle kraha! Da li je za debakl u Njujorku kriv Novak?

Iznenađenje u Njujorku je priredio Holanđanin Botik van de Zandšulp, 74. na ATP listi. Pobedio je Španca u tri seta 6:1, 7:5, 6:4. 

Alkaraz je posle meča čestitao rivalu, priznao da je Botik igrao sjajno, dok je za sebe rekao da je bio zbunjen. 

- Ne znam šta da kažem. On je igrao sjajno. Mislio sam da će mi dati više poena. Više bsplatnih poena, znate... Nije pravio mnogo grešaka koje samo očekivao da će praviti. Pa sam bio malo zbunjen. Nisam znao kako da se nosim sa tim, nisam mogao da podignem nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tokom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobedim ili da dam sebi šansu da se vratim u meč.  Šta da kažem. Pravi sam mnogo grešaka, kada sam hteo da se vratim, bilo je prekasno - rekao je Alkaraz posle kraha. 

Pitali su ga da li je poraz u finalu Igara u Parizu uticao na partije u Njujorku.

- Nisam razmišljao o tome mnogo. To što sam bio blizu zlatne medalje bilo je teško na momente, sat i 50 minuta posle meča, ali kada shvatim šta sam postigao, to je bila srebrna medalja, sjajno dostignuće. Bio sam ponosan na to. Tako da ću reći da to uopšte nije uticalo na mene.

Informer

Priznao je Španac da je stigao umoran u Njujork posle pobeda na Rolan Garosu, Vimbldonu i finala na Olimpijskim igrama, kada je poražen od Novaka Đokovića.

- Raspored je gust. Igrao sam mnogo mečeva u poslednje vreme na Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama. Napravio sam malu pauzu posle Olimpijskih igara. Mislio sam da je dovoljno, to mi je mnogo pomoglo, ali očigledno nije bilo dovoljno. Verovatno sam došao ovde sa nedovoljno energije. Ne želim da koristim to kao izgovor.  Verovatno mi je trebalo više odmora posle dobrih turnira ili kada dolazi na one važne. Moram da razmislim o tome, da naučim iz toga. 

Informer

Priznao je Karlitos da se nije borio samo protiv Boteka, nego i sebe tokom meča. Zna u čemu je problem i šta mora da popravi.

- Bila je to borba protiv sebe, sa mislima tokom meča. U tenisu igrate protiv nekog ko želi isto što i ti, da pobedi. Morate da budete mirni kako biste bili bolji. Danas sam igrao protiv rivala i protiv sebe, svog uma. Mnogo emocija nisam uspevao da kontrolišem.  To je bio rolerkoster u mom umu. Ne mogu da budem takav ako želim da razmišljam o velikim stvarima, moram da ih popravim. Moram da naučim to. Nekoliko mečeva sam se osećao tako. Posle svakog takvog meča, govorio sam isto - treba da se nauči iz toga. U tome je problem, što sedim ovde posle mečeva u kojima sam se osećao tako, da ne mogu da se nosim sa tim, da nisam mogao da promenim meč... - zaključio je Karlos.