02.09.2024.

08:10

Foto: tanjug/ap

Sport

Raspao se posle Đokovića! Evo šta se desi kada pobedite najvećeg ikada

Ima za čim da žali Australijanac. Napravio je najveću senzaciju u Njujorku, eliminisao je Novaka Đokovića, prošlogodišnjeg šampiona i vlasnika 24 grend slema, pa već u narednom kolu završio takmičenje.

Frensis Tijafo je poslao kući Alekseja Popirina (6:4, 7:6, 2:6, 6:3 ), koji ne krio nezadovoljstvo posle poraza. Očigledno je duel sa najboljim teniserom ikada uzeo danak, Popirin nije bio mentalno ni fizički spreman za duel s Amerikancem nakon što je sa takmičenja izbacio Srbina. 

- Definitivno osećam da je ovo možda propuštena prilika. Sve se menjalo u jednom, dva ili tri poena. Mislim da je on osvojio tri poena osvojio više od mene, a osvojio je tri seta. To samo pokazuje koliko je bilo blizu - zaključio je Popirin.

Ipak, zadovoljan je rezultatima poslednjih nekoliko meseci.

- Da ste mi rekli na početku leta da ću biti 23. na svetu i da ću osvojiti master, a da pritom ulazim u drugu nedelju grend slema prvi put u karijeri, sigurno bih prihvatio. Ipak, da nisam pobedio meč u Montrealu ili Sinsinatiju, verovatno bih bio izvan Top 90. Kada razmišljam o tome, bilo je uspešno leto.

Informer

Sledi finiš sezone, ali on pre svega misli  o Dejvis kupu i Australiji.

- To mi je veoma bitno. Mislim da smo prošle dve godine bili finalisti i zaista želimo da osvojimo jednom. To nam je top prioritet tokom godine, uvek smo na raspolaganju. Ništa se neće promeniti zbog toga što sam odigrao više mečeva. Uzeću nekoliko slobodnih dana, odleteću za Valensiju da se priključim timu. Izmerićemo se sa najboljim na planeti.