• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

02.09.2024

05:22

Srušio Novaka, pa nokautiran! Kraj snova, Amerikanac poslao Popirina kući

tanjug/ap

Tenis

Srušio Novaka, pa nokautiran! Kraj snova, Amerikanac poslao Popirina kući

Podeli vest

Aleksej Popirin izbacio je sa Ju-Es opena prošlogodišnjeg šampiona Novaka Đokovića u trećem kolu, pa je nokautiran.

Australijanac je napravio senzaciju, pa poražen od Amerikanca Frensisa Tijafoa sa 6:4, 7:6, 2:6, 6:3 u osmini finala takmičenja. Tijafo će se za ulazak u drugo polufinale boriti protiv Grigora Dimitrova.

Imao je Popirin u drugom setu brejk prednosti i vodio 5:2. Ali, nije se predavao Amerikanac u devetom gemu je na servisu rivala spasio tri vezane set lopte, vratio se u igru što mu je podiglo samopouzdanje, pa je do seta došao posle taj-brejka.

Aleksej je uspeo da uzvrati u narednom setu, nakon dva brejka dobije taj deo igre i smanji na 2:1 u meču, ali je to bilo sve. Tijafo je posle četiri seta i tri sata i osam minuta igre stavio tačku na meč.

Amerikanac je petu godinu za redom otišao do osmine finala i dalje na poslednjem grend slemu u sezoni. Pre dve godine je igrao polufinale, a prošle četvrtfinale. 

Foto: profimedia

Frensis Tijafo

 

Tijafo će se boriti sa Grigorom Dimitrovom, koji je u pet setova izbacio Andreja Rubljova.

- Jedan od najtalentovanijih igrača već neko vreme. Biće teško, ima sve udarce, u odličnoj je formi, nateraću ga da zaradi trijumf. Kao klinac sam udarao u zid i zamišljao da igram na ovom turniru. Gledao sam sestre Vilijams, Rodžera kako osvajaju milion puta, stadion je nazvan po "Artur Ešu", oduvek sam želeo da budem deo toga - kazao je Tijafo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija