03.09.2024.

05:26

Foto: EPA

Sport

Zatresao je svet tenisa! Endi poludeo zbog onog što su uradili Novaku, pa osuo paljbu

Odluke organizatora najvećih turnira često su ove sezone bile na udaru tenisera i teniserki pre svega zbog satnice odigravanja mečeva. Poslednji primer su Ćinven Ženg i Donna Vekić. Meč su završile  u 08.20 po srpskom vremenu, odnosno u 02.20 po vremenu u Njujorku.

Takođe, iza ponoći je svoju duel završila Arina Sabalenka, a Novak Đoković je u prvom kolu protiv Radua Albota igrao do sitnih sati. Ne samo u Njujorku, meč sa Loerencom Muzetijem na Rolan Garosu završio je skoro u 3.30 ujutru u Parizu. Taj duel je kumovao povredi kolena našeg asa koji je kasnije morao da odustane od takmičenja. Ne radi se samo do kada teniseri igraju, jer tu nije kraj. Čekaju ih obaveze prema medijima, oporavak i sve ostalo, a sve im to poremeti pripreme narednog dana.

Kukaju i negoduju teniseri i teniserke, ali ih niko ne sluša. Iznervirao se i Endi Marej koji je završio karijeru. Na društvenoj mreži "X" javno je osuo paljbu po svim grend slemovima i nazvao ih amaterskim. Nije zadovoljan poslom koji rade organizatori, posebno oni koji prave raspored i pozvao ih je da što pre reše ovu situaciju.

"Situacija sa rasporedom mečeva je totalni haos. Izgleda tako amaterski da vam mečevi na turniru traju u 02.00, 03.00, pa i 04.00 ujutru. Hajde, sredite to", napisao je Marej i tagovao ju-Es open,  Australijan open, Vimbldon i Rolan Garos.

Podsetimo, Vimbldon ima ograničenje gde može da se igra najkasnije do 23.00 časova uveče po lokalnom vremenu, dok ostali grend slemovi to nemaju, pa se dešava da teniseri i teniserki nekad skoro dočekaju sledeći dan na terenu.

Podsećamo, Nakon se posle pobede na startu Ju-Es opena otvoreno požalio što je morao duel da završi posle ponoći i skrenuo pažnju organizatorima.

- Godine ne pomažu baš kod kasnih mečeva. Osećam da mi se baterije istrošile. Dugo smo čekali. Mislio sam da ću da izađem na teren oko 20.15, Stivens je ubedljivo vodila, a onda se pretvorilo u maraton. To moramo da prihvatimo, tako je kada se igra drugi večernji meč. Volim da igram uveče, ali da igram prvi, da završimo u pristojno vreme. Za navijače je nešto posebno to kada se završi posle ponoći, za nas i ne baš, ali dobro - rekao je pre nekoliko dana Novak.