09.09.2024.

07:52

Foto: EPA

Sport

Janik raspametio Bekera! Tvoja mentalna snaga, hrabrost i želja...

Italijanski teniser je posle Australijan opena trijumfovao i u Njujorku  pobedom protiv Tejlora Frica 6:3, 6:4, 7:5. Svetski broj jedan je uspeo da uradi nešto što nisu učinili ni Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Postao je prvi igrač u poslednjih 47 godina koji je prva dva grend slema u karijeri osvojio u istoj kalendarskoj godini. To je pre njega uspelo slavnom Argentincu Giljermu Vilasu 1977. godine

Sineru nije bilo lako, pošto je bio u jeku doping skandala u koji je bio umešan i oduzimanja osvojenih bodova sa mastersa u Indijan Velsu. Ali, izborio se sa pritiskom, rivalima, iskoristio ranu eliminaciju Novaka Đokovića i janika Sinera i domogao se drugog grend slema u karijeri. 

Informer

Javio se legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker. 

"Napred Janiče! Tvoja mentalna snaga, hrabrost i želja da budete najbolji su temelji uspeha ovde na Ju-Es openu. Napisali ste istoriju pobedivši na turniru kao prvi Italijan. Nakon nekoliko teških meseci kada je sve bilo na kocki, vaša nepokolebljiva vera u istinu napravila je razliku! Inače, imam "slabost" za crvenokose. Proslavi sa svojim voljenima i uživaj u putovanju", napisao je Beker na svom X profilu.