• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

09.09.2024

06:59

Siner umalo zaplakao! Trofej posvetio tetki, pa opet pričao o doping skandalu

profimedia

Tenis

Siner umalo zaplakao! Trofej posvetio tetki, pa opet pričao o doping skandalu

Podeli vest

Janik Siner je posle osvajanje Ju-Es opena nakon pobede protiv Tejlora Frica opet pričao o doping skandalu, a titulu je posvetio tetki.

Siner je dva puta bio pozitivan na doping pre pola godine i nije kažnjen. Bio je pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine, ipak ITIA je navela da Siner ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Posle trijumfa u Njujorku pitali su Italijana o reakcijama drugih igrača nakon što su čuli sve što se desilo u njegovom slučaju.

- Ne znam. Morate da pitate ostale igrače, zaista ne znam. Ono što mogu da kažem je da je opšti osećaj među igračima bio prilično pozitivan, čak i kada su stvari izašle na površinu. Naravno, bilo je i različitih mišljenja, ali to je svuda tako. Nije samo u tenisu, i u drugim sportovima i poslovima. Ne možete baš ništa da uradite povodom toga. Imate bliske ljude, koji znaju šta se dešavalo i kroz šta sam prošao ja i moj tim. Mogu samo da govorim sa svoje strane i iz perspektive mog tima, i svi smo veoma ponosni na ovo postignuće - kazao je Siner. 

Foto: epaimages

Janik Siner, šampion Ju-Es opena

Opisao je kako se osećao zbog svega tokom takmičenja u Njujorku.

- Teško je opisati sve, jer moj tim i ljudi koji su bliski meni znaju kroz šta sam prolazio poslednjih meseci. Nije to bilo samo nedelju dana pre turnira. Uvek pokušavam da se okružim ljudima i da razumem šta se desilo, a zatim da to na neki način prihvatim. Kada rad počne, pokušavam da uživam. Bilo je  teško da uživam u određenim trenucima. Kako sam se ponašao ili kako sam hodao na terenu tokom nekih prethodnih turnira, nije bilo isto kao što je bilo ranije. Ko me bolje poznaje, zna da nešto nije bilo u redu. Ali tokom ovog turnira, polako sam ponovo počeo da osećam malo više ko sam kao osoba. Nije važno kakav je bio rezultat. Tako da je ovaj turnir, sigurno, malo pomogao. Da, sada je dobro imati mali odmor, a zatim ponovo da se spremim za Kinu.

Foto: epaimages

Tejlor Fric i Janik Siner

 

Titule je posvetio tetki, koaj je bolesna.

- Postoji život van tenisa i želim da posvetim svoju titulu svojoj tetki koja se ne oseća dobro i drago mi je što je i dalje imam u svom životu. Drago mi je što mogu da delim ovako pozitivne trenutke sa njom. Važna je u mom životu. Moja najveća želja je dobro zdravlje svima, ali znam da to nekada nije moguće.  Moja tetka je veoma važna osoba, jer kada su moji roditelji radili svaki dan i ceo dan, ponekad kada sam morao da idem na trke na skijama, išao sam s njom. Uvek mi je pomagala leti kada su moji roditelji radili, a ja sam imao slobodne dane. Tako da sam mnogo vremena provodio s njom i ona je veoma važna osoba u mom životu - rekao je kroz suze Siner.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija