• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.09.2024

08:11

Siner se dopingovao, pa sad kuka: Bilo je teško...

tanjug/ap

Tenis

Siner se dopingovao, pa sad kuka: Bilo je teško...

Podeli vest

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u polufinale Ju-Es opena i opet govorio o tome kako je čitava situacija oko doping skandala uticala na njega.

Pobedio je Italijan  Danila Medvedeva sa 6:2, 1:6, 6:1, 6:4, posle dva sata i 40 minuta igre na "Artur Eš" stadionu. U borbi za finale poslednjeg grend slema u sezoni Italijana čeka Džek Drejper koji je eliminisao Aleksa de Minora 6:3, 7:5, 6:2.

Siner je i dalje u centru pažnje zbog doping skandala. Prvi teniser sveta  je dva puta bio pozitivan na doping pre pola godine i nije kažnjen. Bio je pozitivan na nedozvoljenu supstancu klostebol u martu 2024. godine,  ipak ITIA je navela da Siner ne snosi krivicu i odgovornost za pozitivne doping nalaze jer mu je u oba slučaja uvažena žalba.

Foto: tanjug/ap

 

 

Siner kaže da mu je bilo teško na startu skandala. 

- Imam svoj tim i ljude koji su blizu mene. Poznaju me, znaju da se uvek držim ljudi koji me poznaju i veruju mi. To je veoma važan deo. Drago mi je što ih imam, kako na terenu, tako i van njega. Bila je teška situacija na početku, ali iz dana u dan je sve bolje. Srećan sam zbog toga. Videćemo šta mogu da uradim u polufinalu - rekao je Siner posle pobede.

U petak će u polufinalu igrati sa Džekom Drejperom, koji nije izgubio ni set u Njujorku.

- Ko god da je u osmini, četvrt ili polufinalu, zaslužuje da bude tu. Nijedna pobeda nije značajnija. Uvek moraš da pronađeš rešenje protiv svakog protivnika. To pokušavam da uradim. Mečevi su malo drugačiji, ali osećaji nisu. Srećan sam što sam u ovoj poziciji i što igram sjajan tenis. Džek igra neverovatno, možda najbolji tenis do sada. Biće teško - kazao je Italijan.

Siner je stigae do polufinala svakog od četiri grend slema čime je postao četvrti među aktivnim igračima koji je to uradio i prvi rođen nakon 1988. godine.  Nestvaran podatak, sad je u društvu sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Marinom Čilićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!
Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!

Sremsko polje Leget je bilo poprište bitke između srpske i austrougarske vojske, boja koji se septembra 1914. godine odigrao na teritoriji Monarhije, u Sremu, nakon što je Srbija pritisnuta zahtevima Rusije i Francuske odlučila da iscrpljenih snaga forsira reku Savu i žrtvuje se za viši cilj.

05.09.2024

07:15