16.09.2024.

12:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Bio je pun sebe, morao sam da ga prevaspitam! Krajinović bežao od Troickog, mrzeo ga je

Filip Krajinović je završio profesionalnu karijeru, a zvanično se od tenisa oprostio posle pobede srpski tenisera nad Grcima u Dejvis kupu. U vrlo emotivnom govoru je priznao da je bežao od Viktora Troickog, koji mu je očitao leksiju na početku karijere u reprezentaciji. 

Bežao sam od Viktora Troickog, nisam hteo da se družim sa njim. Bio sam razmažen tada, a sada mi je jedan od najboljih prijatelja  - rekao je Filip.

Sve to dogodilo se 2009. godine kada je Srbija u Španiji izgubila. Krajinović je dobio lekciju koju  nikada nije zaboravio.

- Došao je kao mlad i neiskusan. Imao je jedno 16-17 godina, bilo je to u Benidormu u Španiji. Došao je sav pun sebe iz Amerike, iz IMG akademije. Tako da sam morao malo da ga prevaspitam. Naučio je dobro par lekcija. Stvarno nije hteo da me vidi, zamrzeo me. Ali, polako, vremenom se opustio i zaista smo sada bliski prijatelji. Nisam ja ništa loše uradio, prošao je tu malu dresuru -  nasmejao se Troicki.

Informer

Krajinović je na zvaničan debi u dresu sa nacionalnim grbom čekao do 2014.godine protiv Švajcarske u Novom Sadu. U singlu je za Srbiju odigrao 12 mečeva i osam puta je slavio, dok je u dublu upisao tri trijumfa u osam mečeva. Najveći uspeh sa reprezentacijom bilo mu je polufinale 2017.godine kada je Francuska odnela pobedu.