30.09.2024.

05:18

Foto: epaimages

Sport

Ubiće Sinera, na "roštilju" je mesecima! Italijan besan, umešana politika

Siner je u maju u dva navrata bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol. Odlukom ITIA je Siner oslobođen svake odgovornosti u slučaju. Međutim, usledio je preokret i sad će prvi teniser sveta morati na sudu da dokazuje nevinost.

Italijan se trenutno takmiči na turniru u Pekingu, a posle Nika KIirjosa, koji je dolio ulje na vatru, Sinerov zemljak Bertoluči kaže da je uveren u njegovu nevinost. Međutim, jedna svar mu nije jasna. Zašto slučaj toliko traje. 

- Ostajem čvrsto uveren u njegovu nevinost, čak i ako tu nema potpune sigurnosti. Jedino što me zbunjuje je to što se radi o nekoliko nedelja do pet, šest meseci čekanja da se odluči da li je kriv. Veoma dugo, čak i italijanska suđenja traju kraće. Nije u redu držati tenisera tako dugo "na roštilju". To znači ubiti ga - rekao je Bertoluči.

Informer

Janiku Sineru goti opod nogama

Italijan je potom napao WADU i podsetio na slučaj Hoze Luisa Palomina koji je četiri meseca bio suspendovan pre nego što je oslobođen optužbi.

- Optimista sam, jer postoji presedan slučaja Palomino i jer je u ovom trenutku Teniski savez Italije jedan od najjačih na svetu sa brojem jedan na rang listi i mnogo šampiona među prvih 50. WADA je svakako politizovana, barem delimično. Nadam se da će se sve rešit, jer bi diskvalifikacija Sinnera bila potpuno nelogična - jasan je bio Italijan.