• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

29.09.2024

06:42

Brutalni Kirjos rasturio Sinera! Njegova objava je izazvala buru

EPA

Tenis

Brutalni Kirjos rasturio Sinera! Njegova objava je izazvala buru

Podeli vest

Nik Kirjos nedeljama proziva Janika Sinera zbog dopinga, pa se prvi javio nakon što je Svetska antidoping agencije tražila kaznu za Italijana od dve godine.

Siner je u maju u dva navrata bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol. Dok je trajala procedura Janik nije bio suspendovam, a prvobitno je eskpresno proglašen nevinim, ali je sada slučaj ponovo pokrenut pred Arbitražnim sudom u Lozani (CAS).

Svetska antidoping agencije (WADA) je uložila žalbu na odluku suda u Lozani, zahteva da Italijan dobije suspenziju od dve godine. Posle te odluke među prvima se oglasio Nik Kirjos. Australijski teniser poznat je kao neko ko uvek govori ono što misli, a to se neće promeniti.

"Haha, možda ipak nije tako nevin?", napisao je Nik na Instagramu i izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Foto: Instargam/nika Kirjos

 

 

U žalbi je WADA navela da nalaz bez greške ili nemara nije bio tačan prema važećim pravilima i traži zabranu od jedne do dve godine. Ukoliko se ovo zaista dogodi Italijan bi mogao da bude suspendovan na određeni vremenski period. Sve će da zavisi od konačne odluke Arbitražnog suda. Italijan je priznao da je iznenađen. 

- Nisam ovo očekivao. Znao sam pre nekoliko dana da će da ulože žalbu i da će danas to da bude zvanično. Mada, jesam iznenađen. Uvek pričamo o istoj stvari. Možda žele da se postaraju da je sve dobro urađeno. Da, samo sam iznenađen zbog te žalbe - rekao je Siner.

Foto: AP/Photo

janik Siner u velikom problemu

 

Siner će morati ponovo da objašnjava šta se dogodilo u momentima kada je pao na doping testu. Za sve je ranije okrivio bivše saradnike. Kada je u njegovom organizmu pronađena zabranjena supstanca klostebol objasnio je da je tu završila jer je jedan od njegovih saradnika imao ranu na ruci, masirao ga je bez rukavica i tako je klostebol prešao na njega.

U međuvremenu je otpustio dvojicu članive tima  koji su označeni kao glavni krivci u ovoj aferi. Umesto Đakoma Naldija i Umberta Ferare u tim je doveo dvojicu bivših Đokovićevih saradnika - Marka Panikija i Ulisesa Badija.

Foto: epaimages

janik Siner

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija