• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.09.2024

08:16

Licemer! Novinar širio laži i optužio Novak za doping, a sad brani Sinera!

profimedia

Tenis

Licemer! Novinar širio laži i optužio Novak za doping, a sad brani Sinera!

Podeli vest

Licemer! Italijanski novinar Marko Bonariđo prošle godine je napao Novaka Đokovića zbog dopinga, sad brani zemljaka Janika Sinera.

On je 1. decembra 2023. godine pisao o žalbi Novaka Đokovića na tretman pred meč Dejvis kupa protiv Kamerona Norija.

Đoković je tada doživeo užasnu  torturu uoči meča sa Norijem. Na sat i po pre starta duela između Srbije i Velike Britanije na Dejvis kupu, Novak je izabran da bude podvrgnut doping kontroli.  Nole je bio besan, jer su to uradili pred meč. 

- Ja još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, sledi mi krv. Čovek u ćošku sedi, satima me prati. Imao sam raspravu, jer evo za 20 godina i kusur karijere nije mi se desilo da mene doping kontrola, i ne samo mene, izabere. Dobio sam notifikaciju sat i po vremena pre meča. Ja imam svoju rutinu i ne treba mi distrakcija. Da mi uzima krv, da razmišljam da li ću moći da dam urin. Potpuno nelogična odluka. Kada sam pričao sa predstavnikom doping agnecije, rekli su mi da je razlog bio da će biti jako kasno i da se pruži drugoj reprezentaciji vremena da se više odmori, ali sam im onda rekao da pobednik večerašnjeg duela ne igra sutra. Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku - rekao je tada Nole.

Italijanski novinar je tvrdio da nije bilo problema u takmingu dopinga, te da je naš teniser koristio "rupe" u pravilima.

"Tok 24. novembra, medicinski inspektor iz Međunarodne organizacije za integritet tenisa pojavio se u Đokovićevom domu sat i po vremena pred meč protiv Kamerona Norija kako bi uzeo par kapi njegove krvi za test. Tajming je bio ispravan, i izbor testa je bio ispravan, jer vađenje krvi traje par sekundi i jedva utiče na zagrevanje. Đoković je, uz ružno ponašanje prema inspektoru, pomerio proveru za posle meča, drugim rečima dva sata kasnije kada mikrodoza više ne bi bila vidljiva na testu. Da li je Srbin u riziku od kazne? Ne, jer za razliku od svih drugih sportova, anti-doping pravila tenisa omogućavaju mu brojne "rupe“ u pravilima. Prva je da tokom turnira, čak i iznenadna poput ove, smatra se ‘tokom takmičenja’ i podleže drugačijim praivlima. Druga je da, prema pravilima, vreme u kom uzorak mora da bude dat nije više „momentalno po prijemu notifikacije“ već "60 minuta po završetku meča, što se pomera na 120, ako je u pitanju finale“. Ukratko, Đoković je imao pravo da natera ispektora da čeka“, naveo je ovaj novinar.

Pomenuo je Bonariđo "rupe" u pravilima, koje su izgleda pronašli advokati Janika Sinera pa još nije kažnjen iako je u dva navrata pao na doping testu. Pomenuti talijanski novinar je prvo plasirao vest da je WADA solobodila Janika Sinera, pa onda ipak dodao da je Svetska antidoping agencija ipak zatražila dodatno vreme.

Foto: epaimages

Janik SIner i dalje drhti

 

Prvo je objavljeno da WADA nije podnela žalbu na presudu ITIA od 19. avgusta, kojom je Siner oslobođen svih optužbi u vezi sa pozitivnim testom na klostebol iz marta ove godine. Ali,  iz sedišta WADA u Montrealu, saopšteno je da je istraga u toku na osnovu člana 13.2.3.5 Antidoping kodeksa, koji omogućava WADA da produži rok za žalbu od 21 dan, počevši od trenutka kada zaprimi dodatnu dokumentaciju. Iako je WADA već primila skoro 50 stranica detaljne presude, zatražila je dalje pojašnjenje i detalje od ITIA, ali nije poznato kada je tačno primila ovu novu dokumentaciju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!
Politika

"PUSTITE NAM DECU" Više stotina građana ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici, roditelji uhapšenih srpskih mladića zahtevaju oslobađanje!

Više stotina građana okupilo se ispred Policijske stanice u Kosovskoj Mitrovici da izraze nezadovoljstvo zbog hapšenja četvorice mladića srpske nacionalnosti koje su Kurtijevi batinaši brutano pretukli i lišili slobode u noći između ponedeljka i utorka. Mađu okupljenima su i roditelji mladića koji zahtevaju oslobađanje svoje dece.

11.09.2024

10:18

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija