• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

10.09.2024

12:02

Pala konačna odluka! Siner oslobođen svih optužbi za doping aferu

epaimages

Tenis

Pala konačna odluka! Siner oslobođen svih optužbi za doping aferu

Podeli vest

Svetska antidoping agencija (WADA), nije uložila žalbu na presudu Suda za sportsku arbitražu u Lozani, u slučaju presude Janiku Sineru zbog doping afere!

Siner je oslobođen svih optužbi nakon doping skandala. Dva puta je tokom proleća bio pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol. Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) ga nije suspendovala jer je dokazao da je do pozitivnog nalaza došlo slučajno.

Sad je konačnu odluku donela i Svetska antidoping agencija. Mogla je WADA da uložo žalbu protiv odluke Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA), ali to nije uradila, pa je CAS potvrdio za "Korijere“ da je Siner oslobođen od svih optužbi. Sad može da odahne jer je izbegao katastrofu, mada će ga uvek pratiti činjenica da je bio doping pozitivan.

Siner će tako zadržati titule osvojene na Ju-Es openu, Majamiju, Haleu i Sinsinatiju, kao i poene za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida, polufinala Rolan Garosa,  četvrtfinala na Vimbldonu, četvrtfinala u Montrealu.

 

Foto: tanjug/ap

 

 

 

Siner je nedeljama  u fokusu javnosti zbog doping afere, a njegov trener Daren Kejhil kaže da Italijan ništa loše nije uradio.  Kako je ustanovljeno, Siner nije kriv za doping, pa nije ni suspendovan. Njemu je njegov fizioterapeut slučajno, dok ga je masirao, uneo deo zabranjene supstance u telo. Reč je o fizioterapeutu Đakomu Naldiju, kome se teniser zahvalio na saradnji pod pritiskom javnosti. Kejhil se sad malo pravi lud zbog cele situacije, iako je za sve odgovoran najviše Siner.

- Nije bilo lako zadržati glavu visoko, ali sve vreme sam mu govorio. On nije uradio ništa loše. To je bio moj zadatak, da mu objasnim šta se dešava i kako treba da reaguje. Simone Vanjoci je njegov glavni trener i on je brinuo o tenisu - rekao je Kejhil.

Foto: epaimages

Janik Siner pre šest meseci pao na dopingu sad osvojio ju-Es open

 

Otkrio je Australijanac kako je pomogao Sineru da prebrodi teške momente i protisak tokom takmičenja u Njujorku.

- Govorio sam mu da moramo da se usredsredimo na tenis, na najprofesionalniji mogući način. Da vidimo šta možemo da uradimo u ovom periodu, da kada jednog dana prevaziđemo ovu situaciju, možemo da gradimo uspehe odatle. Na kraju smo to i uspeli, uprkos stresnim momentima. Posle trijumfa sam mu rekao da može da bude ponosan na sebe. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem
Politika

Selaković se sastao potpredsednikom Vlade Crne Gore Budimirom Aleksićem

Ministar kulture Nikola Selaković sastao se danas sa potpredsednikom Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa verskim zajednicama Budimirom Aleksićem, koji boravi u službenoj poseti Republici Srbiji, a na sastanku je istaknuta zajednička spremnost na unapređenje bilateralne saradnje u obostranom interesu.

10.09.2024

13:49

TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)
Live TV

Putin može da upotrebi šta hoće u Kursku bez da odgovara za to! Rusi mogu da iskoriste bilo šta na svojoj teritoriji da bi očistili neprijatelja! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da će zbog kašnjenja zapadnih saveznjika u isporuci vojne pomoći, Ukrajina početi da proizvodi sopstveno oružje pod zemljom. Ovu informaciju komentarisao je magistar naftno-gasnog inženjerstva Nebojša Obrknežev tokom gostovanja u "Info jutru" Informer TV.

10.09.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija