16.11.2019.

18:18

Foto:

Srbija

JOVANOVIĆU, NE TREBA TI MNOGO PAMETI DA SHVATIŠ, SAMO... Vesić RASTURIO beogradskog šefa SzS: Pitaj kad ne znaš!

Kako je naveo Vesić, gradske opštine imaće isti okvir novca kao u 2019. godini, ali će suštinski imati milijardu i 200 miliona dinara više, jer ne plaćaju mnoge troškove koje će plaćati grad.

- Da bi se sve ovo razumeo Jovanoviću ne treba mnogo pameti. Samo da malo dolazi na sednice Skupštine grada, da pita kada nešto ne zna i da se svi nadamo da će moći sve to da razume. Obično izbegavam da koristim teške reči, ali kada je u pitanju Nikola Jovanović tada zaista moram da kažem da je ovaj čovek ili glup ili da ništa ne zna - naveo je Vesić.

Vesić objašnjava da će budžet grada za 2020. godinu iznositi 143 milijarde dinara ili 1,2 milijarde evra, te navodi:

- Zaduženje grada Beograda na kraju sledeće godine, uz dva nova kredita od 35 miliona evra za kanalizaciju na levoj obali Dunava i 31 miliona evra za kupovinu autobusa, iznosiće 353 miliona evra. U vreme kada je Jovanovićev gazda Ðilas vladao Beogradom budžet je iznosio 565 miliona evra a zaduženje grada je iznosilo 1.2 milijardi evra. Dakle da bi Jovanović ovo razumeo ne treba mnogo pameti - kaže Vesić.

VESIĆ POTVRDIO: Bulevar Vudroa Vilsona će od marta 2020. povezivati Bulevar vojvode Mišića i Karađorđevu ulicu!

 

Objašnjava i da je Grad preuzeo mnogo troškova koje su do sada plaćale opštine - troškove struje, pravobranilaštva, troškove prevoza dece sa posebnim potrebama, troškove tekućeg održavanja obdaništa... te da sve to plaća u 2020. Grad a u 2019. su plaćale gradske opštine.

Visina tih troškova koje će grad plaćati u 2020. godini je 1,2 milijarde dinara, ponavlja Vesić u odgovoru na navode Jovanovića koji je čelnike Grada Beograda optužio da obmanjuju građane i da ne sprovode najavljenu decentralizaciju gradske vlasti o čemu, što, tvrdi, potvrđuju budžeti beogradskih opština za 2020.godinu.

Jovanović je na konferenciji za novinare ispred hotela ''Kasina'' rekao da je aktuelna gradska vlast promenila Zakon o glavnom gradu i Statut Beograda tvrdeći da to čini kako bi opštinama pripalo više ovlašćenja i novca, a da je istina da će većina njih u procentima dobiti manje novca.

Tagovi: