19.03.2021.

12:49

Foto:

Srbija

BEOGRAD PUNOM PAROM U DRUGOJ FAZI VAKCINACIJE! Čak 200 zaposlenih fabrike "Mei Ta" u Obrenovcu danas primilo vakcinu!

Dodao je da su od tada napravljena 52 mobilna punkta i da se svaki dan u selima u okolini Beograda vakciniše sve veći broj sugrađana. "To smo uradili prvi u Srbiji i drago mi je što danas sve lokalne samouprave rade na isti način, jer se pokazalo da se deo naših građana, posebno oni koji žive na selu, teže prijavljuje za imunizaciju putem portala eUprava i da je neophodno da dođemo do mesta gde žive i na taj način im pomognemo da se vakcinišu", rekao je Vesić.

Naveo je da se od danas kreće u drugu fazu imunizacije, koja podrazumeva vakcinaciju po preduzećima.

- Preko Privredne komore Srbije smo organizovali preduzeća i počinjemo danas sa fabrikom ''Mei Ta'' koja ima 3.200 zaposlenih. U dogovoru sa menadžmentom kompanija radićemo vakcinaciju u samim preduzećima kako bi njihovim zaposlenima olakšali da mogu da se vakcinišu tu gde rade, za svega desetak ili 15 minuta i da ne moraju da za to odlaze u Dom zdravlja - rekao je Vesić.

Zahvalio je kompaniji "Mei Ta" koja je prihvatila da bude prva u tome i istakao da će danas biti vakcinisano skoro 200 Srba i Kineza koji rade u toj fabrici. Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ističe da je prioritet podrška imunizaciji kako u Srbiji, tako i u Beogradu.

- Omogućili smo našim najstarijim sugrađanima da mogu da se vakcinišu u blizini mesta gde žive jer ne želimo da dozvolimo da neko ne dobije vakcinu zato što živi daleko od Doma zdravlja ili mesta gde se trenutno vrši imunizacija - rekla je Stanisavljević.

Informer

Dodala je da su zato gradske opštine organizovale timove čiji je zadatak da pre svega na terenu razgovaraju sa građanima kojima je potrebna pomoć da se prijave za vakcinaciju jer, dodala je, mnogi stariji sugrađani nisu znali kako da se prijave putem portala eUprava ili uopšte nisu znali na koji način se vrši prijava za imunizaciju.

- Prvi zadatak nam je bio da obiđemo svaku kuću i svako mesto u Beogradu, bez obzira gde se nalazi i koliko je udaljeno od određene gradske opštine, jer su za nas svi građani jednako važni i želimo da omogućimo svima da se prijave za vakcinaciju, a drugi zadatak koji radimo je da u organizaciji sa domovima zdravlja organizujemo mobilne punktove - rekla je Stanisavljević.

Informer

Zamenik generalnog direktora u fabrici "Mei Ta" u Obrenovcu Fibi Vang kaže da je veoma srećna što je počela vakcinacija zaposlenih u toj fabrici, jer je, ističe, imunizacija jedini način da izađemo iz pandemije korona virusa.