31.08.2021.

14:26

Foto: Tanjug

Srbija

Vrtić "Zvezdica" ima savremeni koncept rada! MOŽE DA PRIMI I DO 200 MALIŠANA!

Vrtić obuhvata pet radnih soba, u njemu će biti zaposleno 15 vaspitača, a pun kapacitet je 200 mališana.

Gradonačelnik je bio u pratnji sekretara za obrazovanje i dečju zastitu Slavka Gaka i predsednika opštine Čukarica Srđana Kolarića, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

- Grad Beograd je za potrebe ovog vrtića zakupio prostor u okviru stambene zgrade sa namerom da ga, kada se steknu uslovi, i otkupi. Cilj nam je da efikasno i značajno proširimo kapacitete u vrtićima u ovom delu grada. Grad je za opremanje ovog vrtića izdvojio skoro sedam miliona dinara - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da vrtić "Zvezdica" ima savremeni koncept rada i da će u radu biti korišćene interaktivne table i drugi vid naprednog učenja i igranja.

- Radujem se što naša deca imaju mogućnost da pohađaju predškolsko obrazovanje u ovako dobrim uslovima. Ovim vrtićem proširili smo obuhvat dece na opštini Čukarica. Na istoj opštini, u ulici Miloja Zakića gradimo novi vrtić za 270 dece. Za taj objekat smo izdojili 305 miliona dinara i rok za završetak radova je oktobar ove godine - rekao je Radojičić.

Radojičić je istakao da u beogradske vrtiće ove jeseni kreće 16.000 novoupisane dece i da je budžet grada za oblast vrtića dostigao 200 miliona evra dok je u planu 25 novih vrtića.

- Zahvaljujem se sekretaru Slavku Gaku i predsedniku gradske opštine Čukarica Srđanu Kolariću na uspešnoj saradnji kojom zajednički ostvarujemo ciljeve - rekao je gradonačelnik Radojičić.