16.09.2021.

15:27

Foto:

Srbija

Saradnja između Beograda i Tbilisija će nastaviti da se razvija! RADOJIČIĆ: Ovi gradovi su slični po mnogo čemu!

- Ambasador Dondu i ja razgovarali smo o zanimljivim temama, o pravcima u kojima bi se mogla razvijati saradnja između glavnog grada Gruzije Tbilisija i Beograda. Kao grad od milion i po stanovnika, Tbilisi je u mnogo čemu sličan Beogradu, tako da je zajedničkih tema zaista mnogo - rekao je gradonačelnik Radojičić.

Dondu, koji je ambasador na nerezidencijalnog osnovi, istakao je da su istorije naše dve zemlje prilično slične, da smo se često susretali s raziličitim izazovima i upravo zato treba što više da sarađujemo, tako da će razmena iskustava i ideja biti dobrodošla i plodonosna, saopštio je Beoinfo.

- Saradnju između Tbilisija i Beograda ćemo razvijati u oblastima kao što su saobraćaj, upravljanje otpadom, koncept ''pametnog grada'', kao i zaštita životne sredine. Iskustva Tbilisija u oblasti turizma će biti veoma korisna za Beograd jer je turizam među najjačim privrednim granama u Gruziji. Kao zemlja od otprilike 3,5 miliona stanovnika, Gruzija je 2019. godine imala čak 10 miliona turista - zaključio je gradonačelnik Radojičić.