10.05.2022.

13:58

Foto: Tanjug

Srbija

BEOGRAD ĆE POSTATI BOLJE MESTO ZA ŽIVOT! Vesić obišao radove na uređenju trotoara u Ulici Dimitrija Tucovića!

Rade se i ulice Janka Stajčića, Lazarevićeva, Železnička, dok se izvode radovi na izgradnji vodovoda u naseljima Arapovac i Mirosaljci. Na taj način pokazujemo da nam je svaki deo Beograda jednako važan, a na primeru Lazarevca to može da se potvrdi. Centar Lazarevca je postao uređen poput bilo kojeg dela centralnih gradskih opština. To podrazumeva pešačku zonu, garažu koja se gradi, kao i uređenje ulica koje vode prema crkvi, kao i novi parking koji se gradi u centru. Najvažniji deo politike je podjednako razvijanje svih delova Beograda – rekao je Vesić.

Informer

On je istakao da su opštine koje se nalaze na obodima grada, među kojima je i Lazarevac, decenijama bile zapostavljene, uprkos činjenici da doprinos Lazarevca u gradskom budžetu nije tako mali, ako u obzir uzmemo Kolubaru, zarade i sve što u Lazarevcu radi.

Veoma sam zadovoljan jer trenutno realizujemo poslove vredne milijardu dinara, uprkos činjenici da je samo u ovoj opštini sigurno potrebno 10 do 20 milijardi kako bismo rešili sve probleme. Ipak, ukoliko budemo radili na ovaj način doći će trenutak kada će većina problema biti rešena. U sve ovo nisam ubrojao novac koji je Grad dao opštini za vodovod, odnosno reni-bunare, tako da sam siguran da ove godine neće biti problema sa vodosnabdevanjem kao što je slučaj bio prošle. Urađena su tri nova reni-bunara koji obezbeđuju dodatnih 46 litara vode u sekundi. Na taj način ćemo rešiti problem koji prošle godine nije bio mali – dodao je Vesić.

Informer

Prema njegovim rečima, važno je da Lazarevac dobije i jednu investiciju, na čemu Grad intenzivno radi.

Prošli put kada sam bio ovde rekao sam da smo blizu toga da Lazarevac dobije jednu fabriku. To će biti fabrika kojoj će prevashodno biti potrebna ženska radna snaga, što je suština u Lazarevcu, jer ovde imamo najveću razliku u broju zaposlenih muškaraca i žena, najviše zbog vrste posla koji se traži u Kolubari. Siguran sam da će to biti velika investicija, kako sada stvari stoje, možda sa oko 1.000 radnih mesta. Na tome radimo sa Opštinom, određena je lokacija, dok se pregovori vrše preko Vlade Srbije. Nadam se da ćemo u najkraćem periodu uspeti da realizujemo taj projekat, a jedna velika investicija uvek podstiče i dolazak drugih investitora. Na taj način postižemo kvalitet života svih građana Lazarevca. Ako ravnomerno budemo razvijali svaki deo grada, biće potpuno svejedno da li ljudi žive u centru gradskog dela Beograda, Lazarevca ili Obrenovca. Tako će Beograd postati bolje mesto za život – zaključio je Vesić.