08.01.2020.

09:11

Foto:

Srbija

DOM VOJSKE BIO JE RUGLO SREMSKE MITROVICE! Sada ga je otkupio grad, a evo šta će se sada dogoditi s njim!

Gradska uprava za opšte poslove i imovinu raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog IT centra sa rokom do 30. januara.

Tako će Sremska Mitrovica i Srem, na mestu ruševine od Doma vojske, dobiti najmoderniji IT centar sa fleksibilnim prostorom po etažama i spratovima odvojenim pomičnim pregradnim zidovima od drveta, plastike i stakla.
 
Dom vojske, nekadašnji Ratarski dom podigli su Mitrovčani 1953.godine, da bi deset godina kasnije pripao JNA i tada postaje reprezentativni objekat sa oko 1.000 kvadrata, u kome su se održavale proslave Dana žena, Nove godine, ispraćaji u vojsku, svadbe, mature. 

RASKOLJNJIKOV MEĐU KOZAMA! Poznati mitrovački glumac gaji koze i pravi sapune od njihovog mleka!

Međutim, vremenom je objekat postao opasan po prolaznike, jer se krov urušio,  plafon u sali pao,  zidovi od vlage popucali, dok je objektu sa začelja nemoguće i prići od prave džungle od rastinja. 

Država nije imala novca za plaćanje čuvara, pa je iz zgrade odneto sve što se ukrasti moglo.

- Od 2007.godine grad je vodio pregovore sa Ministarstvom odbrane o prodaji Doma vojske. Objekat je sada jedino za rušenje, nameravali smo ranije da ga detaljno obnovimo i privedemo nameni, para iz budžeta u tu svrhu je uvek bilo. Srećom, konačno smo uspeli da postignemo dogovor sa Ministarstvom vojske i otkupimo ga za 16 miliona dinara - kaže za Informer Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.


 

Tagovi: