04.10.2020.

15:13

Foto:

Srbija

(VIDEO) OPREZ REDUKOVAO OKTOBARSKE SVEČANOSTI: Dan grada Bora proslavljen bez svečarske atmosfere, KORONA JE!

Svečana akademija koja se svake godine održava kao glavna manifestcija sa svim svojim pratećim sadržajima u okviru Oktobaskih svečanosti, ovoga puta prilagođena je odlukom Opštinskih vlasti trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Program je izmešten na onlajn platforme, putem kojih će biti dostupan svim građanima Bora. Ni ove godine neće izostati promotivni fil, čijim prikazivanjem će svi građani grada rudara biti upoznati sa postignutim rezultatima rada u periodu između dva praznika.

Informer

 

Delegacija predvođenja predsenikom Opštine Bor, Aleksandrom Milikićem , položila je vence i odala počast palim borcima i žrtvama oslobođenja, na Trgu u Boru a ono čega ove godine neće biti je tradicionalana dodela ,, Oktobarskih nagrada,, najvećeg priznanja koje se dodeljuje najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetno zalaganje i rezultate u radu u određenim oblastima, zbog neispunjavanja uslova javnog poziva nijednog od 11 predloženih
kandidata.

Tokom ove nedelje najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Boru, biće uručeni kao i svake godine lap top računari. Valja istaći da se ove godine pored obeležavanja Dana grada, Borani obeležavaju još niz značajnih jubileja, među kojima je 75 godina osnivanja i postojanja KUD ,, Bor,, 80 godina od osvećenja crkve Sv. Georgija, 75 godina od osnivanja Doma kulture, 5o godina od potpisivanja povelje o bratimljenju sa francuskim gradom Krezo, 25 godina od bratimljenja sa Ukrajinskim gradom Hmeljnicki i 90 godina od osnivanja Sokolskog društva u Boru.

Informer

 

U Muzeju rudarstva i metalurgije otvorena je samostalna izložba skulptura ,, Portreti Života,, a građanima je priređena i promocija istoimene monografije autora Milorada Antića Pirketa. Svim građanima Bora povodom obeležavanja ovog značajnog praznika, nčestitke su uputili gradonačelnik Aleksandar Milikić i predsednik Skupštine opštine Bor, Dragan Žikić.