15.10.2020.

17:17

Foto:

Srbija

PUKLA BRUKA U GRADU NA ĐETINJI: Britanska ambasadorka posetila Užice, lokalni moćnik rasterivao novinare?!

U obraćanju na srpskom jeziku Šan Makleod je rekla da se prvi put nalazi u Užicu.

- Ja sam prva žena britanska ambasadorka u Beogradu i drago mi je da Užice prvi put na čelu grada ima gradonačelnicu. Zahvaljujem se na toploj dobrodošlici – rekla je ambasadorka i dodala da se unapred raduje ponovnoj poseti Užicu, koji je, kako je ocenila, jako zanimljiv grad, a posebno izrazila zadovoljstvo izložbom u Narodnom muzeju.

Informer

 

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević tokom razgovora u kabinetu upoznala je gošću sa istorijatom Grada Užica i problemima, i dogovorila nova poseta do kraja godine.

- Najviše smo razgovarali o ekologiji i zaštiti životne sredine i nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da zajedno sa ambasadom Velike Britanije napravimo projekat upravo iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine – navela je dr Radivojević.

Informer

 

Ova poseta je protekla u prijatnom razgovoru, međutim, za "gorak utisak" novinarima, postarao se rukovodilac u Obnovljivim izvorima pri EPS-u u Užicu, koji je zabranio ulazak predstavnika sedme sile na plato ispred najstarije HE u Evropi “Pod gradom”.

Razlog te zabrane nije bio jasan, jer su novinari dobili poziv i pratili ceo dan posetu ambasadorke od prijema u kabinetu gradonačelnice do posete Narodnom muzeju. Novinari nisu mogli da uđu iako su gradonačelnica i direktorka Narodnog muzeja, čiji kustos dočekuje turiste u HE “Pod gradom”, svakako bili za to da se i taj događaj na kraju isprati.

Informer

 

Novinari su hteli da napuste događaj, ali u znak poštovanja sačekali su izjavu vioske gošće koja je prvi put u njihovom gradu.