• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. Gligorijević

21.08.2020

14:49

ŽENE OSVAJAJU SRBIJU: U jednom danu Užice i Niš dobili gradonačelnice i jedni i drugi PO PRVI PUT U ISTORIJI

Vesti

ŽENE OSVAJAJU SRBIJU: U jednom danu Užice i Niš dobili gradonačelnice i jedni i drugi PO PRVI PUT U ISTORIJI

Podeli vest

U istoriji grada Užica po prvi put će ga voditi žena. Na današnjoj sednici Skupštine grada Užica za gradonačelnicu je izabrana dr Jelena Raković Radivojević, koja je bila kandidat za ovu funkciju na listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. U isto vreme u nišu odbornici su poverenje dali Dragani Sotirovski

Uz reči zahvalnosti građanima koji su na izborima prepoznali rezultate, ogromnu energiju i spremnost predsednika Vučića, nova gradonačelnica Užica je rekla da će sve bezuslovno vratiti i učiniti sve da ovaj grad postane bolje mesto za život.

- Stojim pred vama potpuno svesna časti koju ste mi danas ukazali, ali i ogromne odgovornosti koja ova funkcija nosi. Time mi je pružena prilika da zajedno sa vama učinim nešto trajno i prepoznatljivo za naš grad, za ljude koji u njemu žive i one koji će se vratiti na radost svojih porodica.

Foto: Z. Gligorijević

Dr Jelena Raković Radivojević

To što smo se na ovakvom važnom poslu zatekli u vreme ozbiljne zdravstvene i ekonomske krize samo je mera naše spremnosti da preuzmemo rizik i pretvorimo u priliku, jer kriza je vreme kada većina odgovornih ljudi preispituje svoje prioritete i više nego ikada spremni da prihvate promene – rekla je dr Jelena Raković Radivojević, a potom iznela svoj ekspoze u trajanju od 35 minuta.

Dr Jelena Raković Radivojević rođena je 1968. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju Medicinsku školu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1996. godine, a potom je tri godine provela na stručnom usavršavanju u Rusiji.

Završila je specijalističke studije i stekla zvanje doktor specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intezivnom negom. Poslednje radno mesto je bilo direktor opšte bolnice u Užicu od 2013. godine. Ljubitelj je košarke, udata je i majka jednog deteta.

Foto: Z. Gligorijević

 

Za zamenika gradonačelnika izabran je Dragoljub Stojadinović, koji je prethodno bio šef kabineta gradonačelnika.

Izabrani su i članovi Gradskog veća. Za oblast obrazovanja, kulture i sporta imenovan je Ratko Trmčić; za oblast mesnih zajednica je imenovan Vladimir Sinđelić; zadužen za javna preduzeća biće Ivan Stanisavljević; za privredu i poljoprivredu imenovan je Slobodan Kuzmanović; za budžet i finansije Miodrag Petković; zadužen za oblast saobraćaja biće Slobodan Šiljković; o socijalnoj politici staraća se Slobodan Grbić; za oblast zaštite životne sredine, energetsku efikasnost i turizam imenovana je Nada Jovičić i deveti član Gradskog veća zadužen za vanredne situacije je Zoran Lazić.

 

Dragana Sotirovski gradonačelnica Niša
 

Dragana Sotirovski, dosadašnja načelnica Nišavskog upravnog okruga, izabrana je danas za gradonačelnicu Niša. Prvi put u svojoj istoriji Niš je dobio gradonačelnicu, za koju je danas na sednici glasalo 56 odbrnika, dok je četiri bilo protiv. Za zamenicu gradonačelnice izabrana je Dušica Davidović.

Foto: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC

Dragana Sotirovski

Pre početka obraćanja nove gradonačelnice u gradskom parlamentu, minutom ćutanja odata je pošta sugrađanima preminulim od infekcije kovid 19.

Sotirovski se zahvalila stranačkim kolegama na predlogu da ona bude gradonačelnica Nisa, kao i vrhu stranke koja je taj predlog podržala.
- Načinili smo prvi korak, napisali prvi list važne knjige koju ćemo zajedno pisati naredne cetiri godine - rekla je Sotirovski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set