23.10.2020.

13:00

Foto:

Srbija

NA MESTU UTRINE VELIKO GRADILIŠTE: Kod Kruševca niču objekti Moravskog koridora, RADI SE PUNOM PAROM!

Trenutno se kod Jasičke petlje, preko koje će proći auto-put, podižu objekti za zimsko održavanje puteva i upravna zgrada. Radnici ,, Tehnogradnje,, kažu da rade punom parom i da posao ide po planu.

Auto-put od Pojata do Preljine povezaće sedam opština, pola miliona stanovnika i više od 20 hiljada kompanija, sa Koridorom 10 na istoku i ,,Milošem Velikim,, na zapadu. Snažniji ekonomski razvoj i više investicija očekuju se po završetku 112 kilometara puta, a Kruševac, odakle je krenula gradnja, već ima koristi.

Informer

 

Dojučerašnja utrina pokraj regionalnog puta Kraljevo- Pojate- danas je veliko gradilište i na samo par stepeni iznad nule, koliko je jutros izmereno u Kruševcu, po gustoj magli koja je prekrila dolinu Zapadne Morave, radi se užurbano.

U blizini je centralni kamp za radnike i mehanizaciju već dobio odredjene obrise. Na 23 hektara biće šezdesetak objekata, od spavaonica, menze, ambulante, do prostora za rekreaciju - pravi mali grad. Biće tu posla i za ugostitelje, vlasnike stanova i kuća koji već nude stambeni
prostor za izdavanje.

Informer

 

Koridor na tri Morave, Zapadnu, Južnu i Veliku Moravu, dužine 112 kilometara, inače, imaće 12 petlji, 135 objekata, a vrednost radova koji je poveren američko- turskom konzorcijumu "Behtel-Enka" iznosi 800 miliona evra.

Informer

 

Moravski koridor biće digitalni auto-put koji će povezati Srbiju sa Srbijom, ali i Srbiju sa regionom. a u isto vreme , regulisaće tokove tri Morave i rešiće višedecenijski problem poplava.