03.11.2020.

14:31

Foto:

Srbija

DEČACI STAZU NE MOGU DA PREŽALE: Na terenu ostao krš i lom, još se ne zna koje uništio NJIHOV VELIKI TRUD?!

- Uništena su dva skoka, mostić, jedna krivina, sve trake pocepane, nabacano kamenje i rasuto smeće po celoj stazi. Umesto da se svih pohvalimo da imamo ovako nešto u gradu, za sada nepoznate osobe su je uništile – kaže Luka Mirković, jedan od tvoraca staze.

Informer

 

Luka Mirković i Nikola Tanasković su sve vreme, dok nisu išli u školu u prvom talasu korone, proveli gradeći ovu stazu. Počeli su je da je prave krajem avgusta prošle godine, radili na njoj tokom cele zime, a finiširali je tokom epidemije. Svojom upornošću i zaljubljenosti u ovaj sport napravili su 500 metara veoma zahtevne staze i već organizovali takmičenje na kome je bilo 36 takmičara iz Srbije.

Informer

 

- Za vreme vanredne situacije zimus i proletos radili smo neprekidno. Nije se išlo u školu, pa smo skoro sve vreme koristili da pravimo stazu. Nismo izlazili u grad. Donosili smo sami materijal, kopali, a dešavalo se da nam kiša uništi rad, pa sve nanovo. Niko nas nije shvatao ozbiljno i sve smo morali sami.

Informer

 

Tek posle sedam meseci, kada su naši drugovi videli šta radimo, pridružili su nam se. Sada smo baš razočarani, a imali smo u planu da produžimo stazu i organizujemo još veća takmičenja – kaže Luka.

Iako je od gnusnog čina prošlo nekoliko dana, još uvek se ne zna ko je uništio njhiv veliki trud?!