30.11.2020.

13:55

Foto:

Srbija

(VIDEO) OBROK ZA HEROJE Novopazarski ugostitelji podržali lekare i medicinske sestre, NEUMORNE BORCE PROTIV KORONE

Ovu simboličnu akciju, koja će trajati tri dana, pokrenuo je novopazarski humanitarac Kasim Zoranić, koji je inače savetnik ditektora u JP Srbijavode. Kako je planirano, u toku tri dana biće podeljeno ukupno 1200 obroka.

Informer

 

- Za danas je planirano da se podeli 400 obroka koji sadrže pite i mantije. Naši volonteri sutra će podeliti isto toliko obroka, ali će na meniju biti ćevapi i drugo roštiljsko meso, a za sredu našim lekarima i drugom medicinskom osoblju novopazarski ugostitelji obezbedili su sendviče i pice.

Tokom tri dana akcije, za naše heroje obezbedili smo i torte za dezert, rekao je Zoranić, koji je, inače, pre nekoliko meseci formirao WhatsApp grupu čiji su članovi novopazarski privrednici, dijaspora, lekari, sportisti, političari i drugi.

Informer

 


Upravo zahvaljujući ovoj grupi pokrenuto je na desetine značajnih humanitarnih akcija. Tokom epidemije covid 19, zahvaljujući članovima ove grupe izgrađeno je nekoliko kuća porodicama čiji su članovi preminuli od korone, a obezbeđena je i značajna medicinska i zaštitna oprema.