09.12.2020.

12:08

Foto:

Srbija

(FOTO) NAPREDNJACI U KIKINDI POKLONILI 500 KNJIGA: Novim naslovima obogatili biblioteku Kulturnog centra

Andrić, Pekić, Selimović, Dostojevski, Nušić, Šantić i mnogi značajni autori upotpunili su biblioteku Kulturnog centra koja je osnovana pre mesec i po dana. Među 500 naslova sakupljenih knjiga koju su članovi Saveta za nauku i tehnologiju predali direktorki Kulturnog centra Tanji Nožici, bilo je i proze i poezije.

Informer

 

- Mi smo pokrenuli jednu lepu akciju „Pokloni knjigu Kulturnom centru“. Htela bih ovim putem da se zahvalim svim građanima koji su doneli knjige i članovima SNS u Kikindi koji su je upotpunili i obogatili. Pozivam sve ljude koji su u mogućnosti i imaju knjige, da nam ih poklone-rekla je Nožica.

Uzimajući u obzir da je Kulturni centar instistucija koja zaslužuje da ima biblioteku, rodila se ideja u Savetu za nauku i tehnologiju da je oplemeni knjigama koje su u dobroj meri već zauzele bibliotečki prostor.

- S obzirom da Kultruni centar ima široku ponudu kulturnih dešavanja, biblioteka će biti još jedna u nizu koja će pružiti mogućnost svima koji posete ovu kulturnu instituciju da odaberu za sebe neku knjigu.

Informer

 

U vremenu napredne tehnologije i sveprisutne elektronske komunikacije, mislimo da uvek treba da se vratimo pisanoj reči, sebi i onome što svakog Kikinđanina pojedinačno zanima, a biblioteka je sjajna prilika i početak dobre saradnje, ne samo sa Kulturnim centrom, nego i šire. Mislim da je ovo lepa ideja Saveta za nauku i tehnologiju GrO SNS i divan gest-istakla je pokrajinska poslanica i poverenica ove stranke Stanislava Hrnjak koja je ujedno i predsednica Gradskog saveta za obrazovanje.

Informer

 

Za razliku od prethodnih, šesta akcija po redu Saveta za nauku i tehnologiju ove godine upriličena je na drugačiji način.

- Prethodne akcije bile su realizovane na gradskom trgu, kada smo sugrađanima delili knjige i oni su to veoma lepo prihvatili. Međutim, usled epidemiološke situacije i hladnog vremena, odlučili smo da sakupljene knjige, ukupno 500, ustupimo biblioteci Kulturnog centra.

Nastavićemo akciju prikupljnja knjiga u narednom periodu, a sledeće godine, nadamo se, ponovo ćemo se družiti sa sugrađanima na trgu-rekao je predsednik Saveta za nauku i tehnologiju,
istoričar Srđan Sivčev.

Informer

 

Ovo nije jedina aktivnost Saveta za nauku i tehnologiju SNS u Kikindi koji postoji od 2017. godine. Sve što je u sferi nauke i tehnologije, poput predavanja i edukovanja, izložbi i drugih kulturnih dešavanja, Savet je uspešno realizovao.