15.12.2020.

14:32

Foto:

Srbija

KORONA DOČEK, SKANDAL NAD SKANDALIMA! Čačak oblepljen plakatima, na Zlatiboru organizuju novogodišnje slavlje, UPRKOS ZABRANI OKUPLJANJA?!

Organizator koji na posteru nije potpisan posetiocima nudi nezaboravan provod uz Dženana Lončarevića i druge zvezde sa estrade. Da paradoks u vreme pandemije, kada su sva okupljanja strogo zabranjena, bude veći, organizatori priređuju i reprizu dočeka iz izmenjen sastav zvezda sa muzičke scene.

- Pozivati na doček Nove godine u gradu gde je samo u jednom danu bilo devet mrtvih od korone je bezobrazno. Evo, vidim da je čitav grad oblepljen, Čačanima nije do pesme, nažalost naći će se neki mladi ljudi željni provoda koji će otići na Zlatibor. Nadam se da će nadležni hitno reagovati - kaže Čačanin Milivoje Spasić.

Informer

 

- Čak i da je ovaj doček koji se na velika zvona reklamira, na otvorenom i to je ogroman rizik, ko je ovim ljudima dozvolio ovako nešto - rekla je njegova supruga Zorka. Inače, u trećem talasu pandemije korona virusa u Moravičkom okrugu je preminulo 130 osoba, od kojih je 91 iz Čačka.

U ovaj broj nisu uključeni pacijenti koji su preminuli na kovid odeljenjima kliničkih centara u Beogradu, Kragujevcu i drugim gradovima. 

Tokom trećeg talasa, u Čačku u proseku od korone premine od pet do šest osoba, što je oko 10 odsto od ukupnog broja preminulih u Srbiji.