17.12.2020.

14:26

Foto:

Srbija

NOVA KOVID BOLNICA KRUŠEVCU DONOSI SPAS: Radovi ušli u završnu fazu, u subotu otvoriće je LIČNO PREDSEDNIK VUČIĆ!

Posao u Kovid bolnici u Kruševcu dobilo je 126 lekara, 8 farmaceuta i 507 medicinskih sestara, odnosno tehničara. Konkurs je sproveo Klinički centar Niš, a među prijavljenim kandidatima su lica iz svih delova Srbije, od Prištine do Novog Sada.

Medicinski radnici posao su dobili za stalno, sa probnim periodom od 6 meseci u kome će primati platu. Sa njima će raditi stariji lekari i sestre i biće im profesionalna i mentorska podrška.

Informer

 

- Dajemo sve ono što je potrebno da naučimo naše nove kolege poslu i u tome ćemo imati veliku podršku Zdravstvenog centra Kruševac- izjavio je Perišić. Izabrani su i radnici, potpisali ugovore o radu iz cele Srbije.

- To je bio najlepši deo priče, sreća na licima mladih ljudi koji su rešili životni problem zaposlenje na neodredjeno i to je ono što Srbija čini za svoju decu-istakao je Perišić. 

Koordinator kovid bolnice u Kruševcu Vladan Cvetanović rekao je da će bolnica za subotu biti potpuno spremna.

Informer

 

- Za subotu smo potpuno spremni i u smislu opreme i lekova i personala, tako da ćemo moći da primimo najteže pacijente, pacijente koji zahtevaju intenzivnu negu, zahtevaju invazivnu respiratornu potporu, jedan invazivni moritoring.

Tako da će u potpunosti bolnica biti funkcionalna - rekao je Vladan Cvetanović. Očekuje se da ovu velelepnu zdravstvenu ustanovu u Kruševcu na Svetog Nikolu otvori predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Inficirano je 169 učenika i 41 nastavnik 

U Rasinskom okrugu potvrđen je još 171 pozitivan slučaj na prisustvo virusa korona. U Kruševcu je115 novozaraženih osoba,u Aleksandrovcu 8,  Trsteniku 11, Ćićevcu 17, Brusu 8 i Varvarinu 12 novoinficiranih.

Informer

 

Na infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice hospitalizovan je 241 pacijent, 12 više nego juče. Sa teritorije Rasinskog okruga, između dva izveštaja, poslat je još 401 uzorak na testiranje na prisustvo koronavirusa. Inficirano je 169 učenika i 41 nastavnik iz okruga.

U Rasinskom okrugu ukupno Covidom19 (od početka epidemije u martu ove godine) inficirano je 7.270 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom je 17.929 osoba iz okruga, a izlečeno je 4.735 osoba iz okruga.

Od posledica izazvanih prisustvom virusa covid19, preminulo je, prema zvanično dostupnim informacijama, 99 osoba i to 73 muškarca i 26 žena.