• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

18.11.2020

12:39

SAVET RASINSKOG OKRUGA USTAO PROTIV KORONE: Pojačana ovlaščenja inspekciji i komunalcima, OŠTRIJE KAZNE ZA KRŠENJE MERA ZAŠTITE!

Vesti

SAVET RASINSKOG OKRUGA USTAO PROTIV KORONE: Pojačana ovlaščenja inspekciji i komunalcima, OŠTRIJE KAZNE ZA KRŠENJE MERA ZAŠTITE!

Podeli vest

Savet Rasinskog upravnog okruga, na sednici u Gradskoj upravi Kruševca, razmotrio je trenutnu epidemiološku situaciju i ocenio da je najgore stanje u Aleksandrovcu i Trsteniku.

Na sednici Saveta, kojom su predsedavali načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, učestvovali su predsednici opština, predstavnici Sektora za vanredne situacije, direktor Zavoda za javno zdravlje Kruševac i načelnici republičkih inspekcijskih službi.

Foto: R.B.

 

- Najgore epidemiološko stanje je trenutno u opštinama Aleksandrovac i Trstenik, gde je neophodno preduzeti pojačane mere i nadzor nad propisanim odlukama, u cilju kontrole i suzbijanja epidemije i što optimalnijeg očuvanja zdravlja stanovništva u postojećim uslovima. Na teritoriji ovih opština je vanredna situacija- ocenjeno je na sednici saveta.

Foto: R. B.

Trstenik

U Aleksandrovcu je do sada inficirano  584, a u Trsteniku 351 osoba. U celom Rasinskom okrugu, inače, virusom korona 19 , do 17. novembra inficirano je 2.640 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom su 7.174 osobe iz okruga, a kao izlečene su označene 1.663 osobe iz okruga. Na infektivnom odelenju kruševačke Opšte bolnice hospitalizovano je 77 pacijenata.

- Komunalna inspekcija i Komunalna milicija imaće pojačana ovlašćenja i nadležnosti kontrole na terenu, počev od izricanja prekršajnih naloga, do privremene zabrane obavljanja delatnosti za pravna lica i preduzetnike koji krše propise - zaključeno je na sednici Saveta Rasinskog upravnog okruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set