• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.11.2020

17:38

ZBOG KRŠENJA MERA KAŽNJAVA I KOMUNALNA MILICIJA! Evo šta će se sve kontrolisati!

Društvo

ZBOG KRŠENJA MERA KAŽNJAVA I KOMUNALNA MILICIJA! Evo šta će se sve kontrolisati!

Podeli vest

"Novim zakonom, mogućnost kontrole primene mera data je i Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji"

U skladu za izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Komunalna milicija sada će moći da kontroliše i kažnjava za nepoštovanje mera, osim sanitarnih inspektora, što je do sada bio slučaj.

OVO SU GRADOVI SA NAJVIŠE ZARAŽENIH U SRBIJI: Beograd na prvom mestu, a evo ko sledi dalje

- Novim zakonom, mogućnost kontrole primene mera data je i Komunalnoj miliciji i Komunalnoj inspekciji. Tako da će Komunalna milicija u punom kapacitetu raditi i na kontroli ugostiteljskih objekata, tržnih centara, maloprodaje, ali i građana koji ne nose maske u zatvorenom prostoru - pojasnio je sekretar za poslove komunalne milicije Ivan Divac.

Foto: Informer/Marko Đoković

On je podsetio da je Komunalna milicija do sada, i pre stupanja izmena zakona na snagu, svakodnevno asistirala inspekcijama, pre svega sanitranoj, u kontroli poštovanja mera, a prilagodiće se, kaže, i eventualnim novim merama.

NOVI CRNI REKORD U SRBIJI! Korona divlja, ovo su današnje brojke

Izmenama Zakona, koje su od juče na snazi, Komunalna milicija može da naloži da se isprazni prostor u kojem je došlo do kršenja zaštitnih mera, kao i da zatvore objekat najduže do 72 sata.

- Sinoć smo, sa komunalnom inspekcijom, bili u kontroli ugostiteljskih objekata. Sinoć nije bilo kršenja mera, odnosno samo dva ugostiteljska objekta su radila posle 23 sata, a Komunalna milicija je naložila da se oba isprazne i zatvore - rekao je Divac.

On je naveo da Komunalna milicija u Beogradu, u uniformisanom sastavu ima 320 policajca, koji su angažovani da obavljaju redovne, ali i proširene nadležnosti koje su dobili.

Foto: Informer/Marko Đoković

Divac ukazuje da je to mali broj policajaca za grad kao što je Beograd.

- Najavljeno je raspisivanje konkursa sa prijem još 150 ljudi i očekujemo da će biti vrlo brzo sprovedeno”, rekao je Divac i dodao da je neophodno minimum 1.000 do 1.500 komunalnih policajaca, da bi služba u milionskom gradu poput Beograda, sve nadležnosti sprovela uspešno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gruban

pre 3 godine

Kakva će to bruka da bude! Ima svi redom da ih biju.

Marcco

pre 3 godine

Komunalna policija? Jel to bejaše oni koje šverceri po autobusima vuku za nos a preprodavci po pijacama nokautiraju na sred ulice?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija