23.12.2020.

18:06

Foto:

Srbija

TEŠKO JE ODLETI LEPOTI ZLATIBORA: Za predstojeće praznike slobodnog smeštaja gotovo i da nema, rezervacije stizale i TRI MESECA RANIJE/VIDEO/

Šetalište ka Spomeniku na Šumatnom brdu je staza koju mnogi koriste za laganu rekreaciju, fotografisanje i uživanje na suncu i čistom vazduhu.

U centru se privode ovogodišnji, ali i oni višegodišnji radovi. Trenutno se završavaju pešačke staze, postavlja se nova bina, peru se ulice, a svi očekuju da se najskorije vreme pusti u rad panoramska gondola. U opštini Čajetina nas uveravaju da će gondola biti puštena do nove godine, čeka se samo dobijanje upotrebne dozvole. Privatni apartmani su popunjeni skoro 100 posto.

Informer

 

- Ne znam da li ima slobodnih mesta u privatnim apartmanima. Mnogi su već rezervisali u oktobru i početkom novembra, tako da je sada stvarno teško naći slobodan smeštaj. Cene su raznolike. Zavisno od veličine apartmana, broja soba, opremljenosti i lokacije najam se kreće od 50 do 65 evra po danu, a u kućama i luksuznijim apartmanima od 70 do 150 evra dnevno.

Informer

 

Ima smeštaja i po sobama u kućama i cena po ležaju je od 10 do 15 evra. U konačištima i pansionima trodnevni aranžman košta od 20.000 dinara za dve osobe, pa do 40.000 dinara za smeštaj porodice u manjem apartmanu, dok pojedini objekti nude smeštaj od 20 evra po ležaju sa uključenim doručkom. U hotelima cene su znatno više od 20.000 pa do 80.000 dinara – kaže nam vlasnik jednog privatnog apartmana.

Hoteli puni ko oko, gradi se bina, ali dočeka nema?! 

I kapaciteti su u hotelima su skoro 100 posto popunjeni. Na Zlatiboru u centru nigde nije istaknuto da neko organizuje doček Nove godine. Iako se radi bina na Kraljevom trgu, neće biti organizovanog dočeka zbog epidemije.

Informer

 

U opštini Čajetina su rekli da su radovi na bini deo planirane rekonstrukcije trga. Da nije sve pretvoreno u beton i da je ova planina izgubila dušu, kako to vole da kažu dežurni kritizeri Zlatibora, govori i slika od danas pre podne, na kojoj nekoliko krava mirno pasu u kružnom toku na ulasku u centar Zlatibora.