Autor: Informer.rs

12.01.2021.

13:21

Foto:

Srbija

POPLAVE NA JUGU SRBIJE! Dramatične slike iz okoline Vranja! Voda ugrozila i Sićevo! Nišlije strahuju od izlivanja Nišave! /GALERIJA/

Zbog topljenja snega i kiše u pojedinim delovima Srbije izlile su se pojedine reke. U selu Zlatokop kod Vranja došlo je do pucanja bedema i izlivanja reke Morave. Kuće su poplavljene do pola, a ulicama ne može da se hoda. Meštani su u strahu i mole za pomoć.

- Imam malu bebu morala sam noćas da bezim iz kuće! Moj suprug i svekar su zvali vatrogasce koji nisu hteli da dodju, zato je suprug prenosio svekrvu i svekra jer im je voda bila do struka! - uznemirena je meštanka sela Zlatokop, koja moli za pomoć nadležnh službi.

Poplavljeno je i vikend naselje Sićevo u okolini Niša. Meštani i vlasnici vikendica su uznemireni jer je voda došla do praga. Strahuje se od veće katastrofe.

Nadležni iz Srbija vode tvrde da nema opasnosti od reke Nišave, mada Nišlije strahuju od izlivanja Nišave, koja je dostigla zabrinjavajući nivo.

Opština Vlasotince uvela je vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji. Vlasina se izlila u jednom naselju gde je pod vodom tridesetak domaćinstava. Ovo naselje, ali i još polovina opštine u brdsko-planinskih delu, nemaju električnu energiju, navodi RTS.

Podsećamo, RHMZ je juče izdao upozorenje na porast vodostaja u gornjem toku Južne Morave i Nišave.