• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.01.2021

11:30

VLADIČIN HAN DAN POSLE VODENE STIHIJE: Prioritet je sanacija mostova, voda se povlači, za njom OSTAJE VELIKA ŠTETA

Vesti

VLADIČIN HAN DAN POSLE VODENE STIHIJE: Prioritet je sanacija mostova, voda se povlači, za njom OSTAJE VELIKA ŠTETA

Podeli vest

Situacija u opštini Vladičin Han se smiruje, voda se povlači iz poplavljenih područja, a danas bi trebalo da počne sanacija oštećenih mostova, rekao je danas predsednik te opštine Goran Mladenović.

On je rekao da su padavine stale, da se otopio sneg sa okolnih brda i da se očekuje da će se sitiacija stabilizovati, ako ne bude novih padavina.

- Ali ostaje velika materijalna šteta. Obilazimo teren, svakog časa nam se javljaju ljudi i prijavljuju štetu, uglavnom su oštećeni zidovi, ograde... Komisija je na terenu i konstatuje materijalnu štetu na usevima, kućama, a onda ćemo videti kako ćemo to rešiti - kaže Mladenović.

Ističe da je prioritet sanacija pet mostova, dva koja su odneta u mesnim zajednicama Kacapun i Vrbovo, gde su meštani, kaže, ''odsečeni od sveta'', i tri ugrožena Dekutince, Vrbovo i Koznica.

Kako kaže, trenutno se razmatraju projekti za konstrukciju privremenih prelaza koje ne bi odnela voda.

Foto: S.T.

 



- To su bujične reke, koje su nepredvidive. Leti presuše, a kad dođe zima, nadođu i pod pritiskom odnesu ceo most. Radićemo na tome da dodatno pročistimo kanale i povećamo propuste, da postavimo većeg profila da više ne dolazimo u ovakvu situaciju - naveo je Mladenović.

Najviše pogođene mesne zajednice u priobalju priobalju Južne Morave
 

Poplavama su najviše pogođene mesne zajednice u priobalju Južne Morave - Suva Morava, Stubal, gde su poplavljene tri kuće, a dve u mesnoj zajednici Priboj gde su dve kuće, kao i mesne zajednice Žitorađa i Prekodolce u slivu reke Vrlo.

- Osim štete na kućama fizičkih lica, u poljima i na infrastrukturi, drugih poteškoća nema. Jedna romska porodica nema krov nad glavom, ali gledamo da to rešimo i da ih negde smestimo.

Mesna zajednica Jastrebac je ostala bez struje, a Mladenović kaže da su ekipe EPS-a su od juče na terenu i da očekuje da će meštani dobiti struju u toku dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set