03.05.2021.

15:10

Foto:

Srbija

RED ZA VAKCINACIJU NA DRUGI DAN USKRSA! U Kikindi imunizovano oko 30 odsto građana, bez zakazivanja PO IZBORU ČETIRI VAKCINE

Od početka godine na teritoriji Severnobanatskog okuga na koronavirus testirano je oko 7.500 građana. U Kikindi je vakcinisano oko 30 odsto populacije koja može da primi cepivo, a njih 5.000 čeka dugu dozu, što znači da će taj procenat uskoro dostići brojku 40.

Informer

 

- Imunizacija u Kikindi ide dobrim tokom, ali to nije dovoljno, da bolest svedemo na pojedinačne slučajeve. Potrebno je da dostignemo 70 odsto vakcinisanih građana, kako bismo kovid 19 doveli pod kontrolu.

Informer

 

Građani mogu da biraju jednu od četiri vakcine i ne moraju da zakazuju termin, jer ih imamo dovoljno za sve. To znači da, ako su zakazali termin kod e-uprave, ne moraju da čekaju na prvi poziv, nego mogu sami da se odazovu-istakla dr Tatjana Karać, epidemiolog i načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Zavodu za javno zdravljeKikinda.

Informer

 

U Kikindi je od kovida 19 trenutno aktivno oko 500 osoba. Građanima u selima takođe su bile dostupne vakcine, a lokalna samoupava je u nekoliko navrata organizovala prevoz za stanovnike okolnih mesnih zajednica u cilju što veće imunizacije.