25.05.2021.

13:52

Foto:

Srbija

VAŽNO JE! Za bolju kondiciju srpskih policajaca počela realizacija pilot projekta „Sport u policiji“

Pilot projekat ove godine pokrenuli su Sportski savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako bi sport u policiji bio više zastupljen, a samim tim i bolja kondicija srpskih policajaca. Nadmetanje se odvija u pet sportova: futsal, basket, džudo, odbojka i atletika.

Informer

 

-U atletici je zastupljen Kuperov test 4x100 (test trčanja, ocenjuje se broj pređenih metara u vremenu od 12 minuta) i 400 metara. Ekipa koja bude pobedila danas u futsalu, plasiraće se dalje na regionalno takmičenje koje će biti održano sredinom jula u Subotici, dok će republičko biti organizovano u Vrnjačkoj Banji druge nedelje u septembru-rekla je Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

Informer

 

- Odbojka će biti odigrana direktno na regionalnom takmičenju, a četvorica kikindskih džudista već su se plasirali za republičko nadmetanje. U četvrtak, 27. maja, najavljena je utakmica u basketu, gde će Kikinđani učestvovati sa pet ekipa, a u ponedeljak, u Senti, biće organizovano takmičenje u atletici- najavila je Bakić.

Informer

Jelena Bakić

Sportski savez Kikinde zadužen je za oganizaciju takmičenja za Severnobanatski upravni okrug, a
snage u futsalu danas su odmerili kikindski vatrogasci, pripadnici Policijske uprave Kikinda i Policijske stanice Senta. Realizaciju celog događaja podžala je kikindska lokalna samouprava.