25.06.2021.

12:46

Foto: R.B.

Srbija

U SUSRET VELIKOM PRAZNIKU! Skupština grada Kruševca dodelila Vidovdanska priznanja!

Kako je navedeno u obraloženju predloga, Ana Brnabić je od 2016. godine, prvo kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave,a zatim i kao premijerka ,,inicirala i koordinirala realizaciju brojnih aktivnosti Vlade, koje su za rezultat imale stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijena i olakšale rad privrede na teritoriji cele Republike, a time i privrednika Kruševca”.

Vidovdanska plaketa pripala je Klubu privrednika, Zoranu Drobnjaku direktoru JP ,,Putevi Srbije”, Centru za socijalni rad Kruševac, Oliveru Oliju Tomiću treneru i karatisti(posthumno), Mići Mićiću, dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine. Dodeljeno je i petnaestak pohvala.

Za priznanje ,,Zahvalnica grada Kruševca”, koje se dodeljuje specijalno povodom 650 godina od osnivanja grada Kruševca čak je 100 dobitnika. Medju njima su i priznanja koja se poshumno dodeljuju, poput zahvalnice Patrijarhu Pavlu i Patrijarhu Irineju, književniku Dobrici Ćosiću, slikaru Miliću od Mačve, zatim, Momiru Bradiću, Borisavu Bori Mihailoviću, glumcima, rodjenim Kruševljanima:Vlastimiru Đuzi Stojiljkoviću, Miodragu Petroviću-Čkalji, Radmili Savićević, Tašku Načiću, Mihajlu Bati Paskaljeviću…

Na 8. sednici Skupštine grada usvojeni su i predlozi o drugim javnim priznanjima koja će biti uručena na Svečanoj akademiji u Kruševačkom pozorištu 27.juna.