07.09.2021.

14:24

Foto: Žitišteonline

Srbija

BANATSKA TESTIJADA ISKUŠENJE ZA ČULO UKUSA I MIRISA! Učesnici i gosti uživali u nebrojenim đakonijama, ŽIRI NA TEŠKIM MUKAMA/FOTO/

Uz veliki broj učesnika i gostiju koji su uživali u tipično banatskim specijalitetima od testa, kao što su krofne, kiflice, uštipci, a organizovano je i takmičenje u kuvanju banatskog paprikaša sa knedlama od testa.

Informer

 

Za svoje specijalitete nagrađene su domaća ekipa Zlatka Miloševa iz Srpskog Itebeja, koja je osvojila prvo mesto, drugoplasirane su bile žene iz kluba Zavičaj iz Ravnog Topolovca, dok je bronzani pehar u vis podigla ekipa Laze Gverića iz Srpskog Itebeja.

Informer

 

Najukusnije krofne umesile su Banaćanke iz mesta Torak, Saška Petrin iz Srpskog Itebeja, bila im je uz rame, baš kao i trećeplasirana ekipa Udruženka žena Mladost iz Česterega.

Informer

 

Priliku da pokažu šta su od svojih majki, baka i prabaka, naučili kada je mešenje testa u pitanju, imali su najmlađi, predškolci i učenici osnovnih škola iz Srpskog Itebeja i okolnih mesta, a svi zajedno uživali su u ukusnim slanim i slatkim specijalitetima od testa.