15.09.2021.

14:00

Foto: V.J.

Srbija

SRPSKE ZASTAVE VIORE SE ULICAMA BORA! Iz grada rudara poslali jasnu poruku: JEDINSTVO NAM JE NAJPOTREBNIJE/FOTO/

Nacionalno odličje danas se viori ispred svake institucije u Boru, a predstavnici lokalne zajednice pozvali su i građane da iz Gradske kuće preuzmu srpsku državnu zastavu i shodno mogućnostma istaknu je na vidljivom mestu u svojim domovima, kako bi na taj način iskazali jedinstvo srpskog naroda.

Informer

 

Obezbeđeno je oko hiljadu zastava sa srpskim grbom, za one koji su želeli da je preuzmu.

,, Namera nam je da na poseban način obeležimo i ukažemo na značaj ovog datuma. Srbiji u kojoj živimo danas je najpotrebnije jedinstvo koje je uostalom i gradilo našu zemlju, omogućilo prosperitet i napredak, koji nas drži okupljene oko nacionalnog simbola, srpske zastave.  Zato je potebno da je uvek i svuda s ponosom ističemo, rekao je gradonačelnik Bora , Aleksandar Milikić.

Informer

 

,, Lepa slika iz grada rudara poslata je danas , a viorenje naše trobojke gotovo na svakom mestu , duž glavnih ulica Bora, ispred svake institucije, na stambenim jedinicima, simbolizuje ujedinjenje srpskog naroda oko nacionalnog obeležja, zastave Republike Srbije.

Informer

 

Odziv zainteresovanih građana Bora za preuzimanje zastave bio je jako veliki i drago nam je da su naši sugrađani prepozanli važnost obeležavanja ovog praznika koji veliča upravo jednistvo našeg naroda, za Informer je rekla Milena Stanojković Kožović, član Gradskog Veća zadužena za kulturu i informisanje.