22.09.2021.

09:18

Foto: printscreen

Srbija

Saobraćaj danas umeren, na granicama zadržavanje i do 240 minuta

Kako su saopštili Putevi Srbije, nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na autoputevima Srbije.

U toku su radovi na delu državnog puta I A reda broj 2, od Surčina do Uba, u oba smera, a dok traju radovi saobraćaj će se odvijati preticajnim i voznim saobraćajnim trakama, saopštili su Putevi Srbije.

Kako je precizirano, radovi će se izvoditi u periodu od 7 do 15 časova i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Takođe, na državnom putu I A reda broj 2 zbog radova na servisnom održavanju tunela „Šarani" do 12 časova biće zatvorene saobraćajne trake u oba smera.

Kako se navodi, od 12 časova, izvodiće se radovi na testiranju sistema za dojavu požara, uz četiri kratkotrajne obustave saobraćaja, u trajanju od po 10 minuta.

U toku su radovi i na autoputu E-70 od petlje Pećinci do petlje Ruma, a u toku dana odvijaće se radovi na redovnom održavanju puta, na potezu Beograd - Šid, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Takođe, od deonice Metriš do Koprivničkog brda do 15. oktobra izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila, navodi se u saopštenju.

Istovremeno traju radovi na putnom objektu od Rakovca do Neština, a na potezu Karbulovo-Trnjani vršiće se popravka kolovoza i kolovozne konstrukcije do 1. oktobra.

Radovi na sanaciji klizišta Gračanica od deonice Mijoska do graničnog prelaza Gostun trajaće do 31.decembra uz naizmenično propuštanje vozila, a alternativni putni pravac je deonica Kolovrat - Jabuka.