04.10.2021.

11:28

Foto: Informer

Srbija

DAN BORA OBELEŽEN 3. OKTOBRA! Učenici generacije tradicionalno darivani!

Među ovogodišnje dobitnike svrstali su se dr Goran Joksimović, direktor Opšte Bolnice u Boru, Miodrag Marković, načelnik Odeljenja za vanrdne situacije Vatrogasno-spasilačke jedinice Bor, Fu Fielong, drektor Kompanije "Zi Đin" Doo Bor, Dragan Pejić, višestruki davalac krvi i Siniša Vladimirović, kik bokser iz Bora.

Informer

Najbolja strelkinja, Evropska šampionka , zlatna Olimpijka i Srpska reprezentativka, Bobana Veličković Momčilović, posthumno je proglašena za počasnog građanina Bora, za svoj nemerljiv doprinos u sportu i postignute rezultate ne samo u Srbiji već i van njenih granica ali ujedno i promociji svog rodnog grada Bora.

Informer

Bio je ovo i povod da po ustaljenoj tradiciji, ove godine 13 najboljih učenika generacije Borskih škola budu darivani lap topovima i računarima.

Informer

Inače, Svečanoj Akademiji u okviru obeležavanja Dana osobođenja i grada Bora, pored predstavnika lokalne zajenice prisustvovali su i gosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, crkve, delegacije bratskog grada Kriva Palanka iz Severne Makedonije , brojni preduzetnici , prijatelji i saradnici grada rudara. Svečanost je upiličena programom solista i KUD Bor a ljubitelji džez muzike uživali su uz numere u izvođenju Lene Kovačević.