15.12.2021.

10:54

Foto: R.B.

Srbija

ČARAPANI SLAVE ZA SVE PARE! Kruševac za novogodišnju rasvetu izdvojio 24 miliona

Centar grada za dan-dva biće okićen novim ukrasnim elementima, za čiju nabavku su komunalci, nakon sprovedenog tendera, potpisali ugovor sa kompanijom „Keep light,, doo Beograd., a ugovorena cena iznosi 23,97 miliona dinara Direktorka JKP Kruševac,, Snežana Radojković poitvrdila je da će prošlogodišnje kišobrane u cent Vru grada zameniti novi elementi.

Takodje, novi elementi biće postavljeni na na kompletnom Trgu kosovskih junaka, kao i na kružnom toku u naselju „Rasadnik,, . Osvetljenje će dobiti i neke ulice u gradu koje to prethodnih godina nisu imale, kao što su Takovska i Jakšićeva.

Informer

 

Novogodišnje osvetljenje dobiće i Dino park, koji će ovih dana dobiti i klizalište. Biće postavljeno i više 3D figura, koje stoje samostalno na površini i 2D figura kojhe se kače na stubove javne rasvete.

Prošlogodišnja rasveta biće pomerena na ulice u naseljima i u seoskim mesnim zajednicama. Ove godine biće okićeni Veliki Šiljegovac, Kaonik, Žabare, Veliki Kupci i druga veća seoska kruševačka naselja .

Akcenat na predprazničnoj i prazničnoj rasveti stavlja se i na prilazima gradu, tako da će novogodišnja rasveta biti postavljena i na relacijama kao što su Parunovac-Gaglovo i od kružnog toka u Dedini do Makrešana.

Informer

 

Novo osvetljenje zasijaće 15. decembra. Medju prvima, zasijaće jedna od najvećih jelki, koja je po prvi put postavljena u najstzrožem centru grada, na novoizgradjenom pločniku Trga kosovskih junaka izmedju Spomenika i fontana u nizu prema gradskoj Skupštini.

Po prvi put će i ispred zgrade Kocke zasijati novogodišnji dvorac, koji svojim izgledom već pleni poglede prolaznika.