26.01.2022.

19:56

Foto: Privatna arhiva

Srbija

ISTERALA ME JE NAPOLJE NA MINUS 10 ZBOG MASKE, A ONDA SAM NA NJOJ PRIMETILA ŠOK DETALJ! Kako je radnica brze hrane u Novom Sadu upropastila vikend čitateljki Informera?!

U vreme pandemije virusa korona svi već po pravilu stavljamo maske kada ulazimo u zatvoren prostor, držimo distancu, dezinfikujemo ruke redovno, prosto, u poslednje dve godine promenili smo navike iz korena.

Međutim, još postoje oni koji ne nose maske. Čak i na to smo navikli, ali...

- Meni je jasno da neko ne nosi masku, ali ovako nešto da mi se desi - počinje priču Jelena G. za Informer.

- Došla sam u Novi Sad da se vidim sa starim prijateljima, sedeli smo u kafiću, a onda ogladneli. Pitala sam gde ima neka dobra hrana, ali negde gde možemo da uđemo unutra i da sednemo da jedemo. Otišli smo na neke kobasice, moji prijatelji su nahvalili to mesto. Nas četvoro smo ušli, najnormalnije naručili, a onda nam je zaposlena u tom objektu rekla da izađemo napolje - šokirano priča naša čitateljka.

Informer

Jeleni je presela kobasica

Sve bi to bilo u redu, da za vikend nije bilo minus deset.

- Stajali smo na onoj hladnoći i čekali, razmišljajući zašto li nas je isterala. Kada nas je pozvala da kaže da je gotovo, ušli smo unutra i birali priloge. Dok su drugari birali, ja sam dobila svoju porciju i stavila na obližnji pult, krenula sam da jedem. Kada su i oni dobili ono što su naručili, ponovo nam je rekla da izađemo - kaže Jelena i dodaje:

- Upitala sam zašto da izađemo, a ona je rekla da moramo da imamo maske! Pa kako da jedemo sa maskama?!

Međutim, ovo nije kraj. Jelena je sa društvom izašla, a onda je jedan od drugara primetio ključni detalj. Radnica je svoju masku nosila ispod brade, dakle i nos i usta su joj bili otkriveni!

- Vratila sam se u objekat da je pitam: A gde je tebi maska? Kako je to držiš? Je l' to po pravilu? - kaže ogorčeno čitateljka Informera, koju je novosadska radnica zapanjeno gledala.

Ko ne poštuje pravila?

- Naglašavam da redovno stavljam masku tamo gde treba, ali u objektu u kojem jedem to prosto nije moguće. Nemam opravdanja za ljude koji ih inače ne nose, za obične građane, ali najveći šok mi je kada ih ne nose zaposleni, posebno oni koji rade sa hranom - zaključuje Jelena, napominjući da nikada više neće jesti u ovom objektu.