01.02.2022.

15:25

Foto:

Srbija

U MAJDANPEKU I BORU SLAVILA SE KINESKA NOVA! Radnici sa istoka veselili se do kasno u noć (VIDEO)

Tako je bilo i sinoć u Majdanpeku i Boru. Brojni radnici, kineske Komapanije Serbija Zi Đin Copper veličastvenim vatrometima ispred svojih direkcija ali objekata u kojima žive u ova dva rudarska grada, dočekali su Novu 2022. godinu.

Uz obilje pripremljene kineske hrane, pesmu i igru veselili su se radnici Majdanpečkog rudnika bakra u svojoj radničkoj kantini, dočekujući Novu kalendarsku godinu, deleći limenke sa sokovima i slatkiše srpskim mališanima koji su se u tom trenutku nalazili na ulicama Majdanpeka i radovali zajedno sa njima. Kako kažu radnici iz Kine, od tradicije se nije odustalo ni ove godine. Crveni svetleći lapioni poleteli su u nebo, noseći pozitivne misli i želje njihovim sunarodnicima u rodnoj zemlji.

Inače, lunarna 2022.godina biće u znaku Vodenog tigra, što ukazuje da će voda kao element ublažiti mekšu crtu velikom Tigru. Kako predviđanja kažu, naredna godina za Kineze neće biti nestabilna, već dimanična uz velike i važne promene.

Nova Lunarna kineska Nova godina dočekana je na samom prelasku janura u februar mesec, tačnije 31. janura u 17 sati. Trajaće od 1.februara 2022. do 21 . janura 2023. Godine.