10.02.2022.

17:09

Foto: K.R.

Srbija

"PAKLENA" SVINJA ZAVRŠILA U KLANICI BUDUĆNOST! Stanovnici Ilićeva mogu da odahnu, agonija je trajala puna tri meseca

Napuštenu svinju koja se slobodno šetala krajem i koja ih je terorisala od polovine novembra, uhvatili su nadležni organi i poslali je u klanicu "Budućnost". Tu će biti zaklana, a njeno meso biće predato njenoj vlasnici.

"Кomunalna inspekcija grada Кragujevca već duže vreme" , rečeno nam je u gradskoj upravi,"na osnovu zahteva Saveta MZ Ilićevo, pokušava da reši problem odbegle svinje koja se otrgla iz dvorišta vlasnice, obzirom da nije držana u adekvatnim sanitarno higijenskim uslovima, predviđenim za ovakvu vrstu životinja". 

- Odlukom grada Кragujevca o držanju i zaštiti domaćih životinja na teritoriji MZ Ilićevo, inače, nije dozvoljeno držanje papkara i kopitara. U saradnji sa republičkom veterinarskom inspekcijom, komunalna inspekcija grada Кragujevca, locirala je svinju, i uz saglasnost vlasnice, za životinju je izdato zdravstveno uverenje veterinarske ambulante.

SVINJA IZ PAKLA JURI DECU RIJE DVORIŠTA! Posle smrti vlasnika o njoj niko ne brine, meštani Ilieva ŽIVE U STRAHU (VIDEO)

Nakon toga svinja je transportovana u klanicu „Budućnost“, koja će obaviti uslužno klanje i izdati potvrdu o ispravnosti mesa. Svinja je uhvaćena 9. februara oko 17 časova u ulici Dragomira Ostojića i smeštena je u karantin klanice „Budućnost“, kažu nadležni.

Horor koji vladao Ilićevom je na ovaj način završen. Napuštena životinja više neće da se muči tražeći hranu, deca će slobodno i bez straha ići u školu, meštani će sačivati svoja dvorišta i bašte, dok će vlasnica svinje će dobiti sveže meso.