• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

08.02.2022

14:16

SVINJA IZ PAKLA JURI DECU RIJE DVORIŠTA! Posle smrti vlasnika o njoj niko ne brine, meštani Ilieva ŽIVE U STRAHU (VIDEO)

K.R.

Vesti

SVINJA IZ PAKLA JURI DECU RIJE DVORIŠTA! Posle smrti vlasnika o njoj niko ne brine, meštani Ilieva ŽIVE U STRAHU (VIDEO)

Podeli vest

Žitelji Kragujevačkog prigradskog naselja Ilićevo već tri meseca žive u strahu

Napuštena, bolesna svinja, sa velikom izraslinom na zadnjoj desnoj nozi, slobodno šeta. Ulazi u dvorišta, rije bašte, a neretko nasrće i na decu koja idu u obližnju školu. I pored brojnih apela da se problem reši, niko od nadležnih do sada nije reagovao.

Svinja najviše vremena provodi u ulici Dragomira Ostojića, u kojoj presreće prolaznike... Upada i pravi metež po okolnim dvorištima.

Foto: K.R.

 

Zoran Stanković je penzioner uzalud se sa ovom napašću bori od polovine novembra. 

- Vlasnik ove svinje je umro, i od tada niko o njoj ne brine. Kako smo čuli, njegova žena je ostala sama i nije sposobna da je čuva, sin je negde u inostranstvu. Puštena je i slobodno luta. Gladna je, i onda po celi dan traži hranu, rije i prekopava dvorišta. Kada vidi decu koja idu u školu udaljenu pedesetak metara odavde, istrčava na asfalt i juri... Misli da je u rančevima i kesama hrana... U strahu smo, jer je obolela, a i agresivna. Išao sam više puta u Mesnu zajednicu i prijavio šta se dešava, ali ništa niko nije preduzeo, kaže Zoran Stanković.

Njegovo dvorište je prekopano, okolne bašte su uništene.. Svinja danju traži hranu kako zna i ume. Noću se zavlači gde stigne, uglavnom u napuštena dvorišta, i tu spava.

Foto: K.R.

 

Uplašena od napuštene životinje, prepuštene samoj sebi, je i Biljana Milutinović.

- Ulazi mi u dvorište, i sve je prekopala... Dva puta me je ta svinja i napala, i strašno je kada me juri, a nisam zdrava, u penziji sam, mogu da padnem svakog trenutka. Ta svinja je bolesna, krvari svuda. Plašimo se da nam ne prenese neku zarazu. Žalila sam se svuda, uzalud, kaže Biljana Milutinović.

Foto: K.R.

 

Ljudima koji trpe teror nesretne, napuštene životinje, ne pada na pamet da je likvidiraju. Kažu da im je žao svinje, i da računaju da će da reaguju službe koje su zadužene za takve poslove, i da reše problem.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set