13.08.2022.

18:57

Foto: printscreen

Srbija

Posle 11 godina braka, nakon molitve pod Ostrogom Živkovići su konačno dobili decu, A SADA SRBIJA BRUJI O NJIHOVOM VELIKOM GESTU!

O porodici Živković, Jelici i Milinku iz Kloke kod Topole koji godinama žive u Beču, čulo se i van granica Srbije. Vredni domaćini, humani prijatelji i posvećeni roditelji dvoje dece, tako ih u najkraćem opisuju oni koji ih poznaju.

Od prošle nedelje, kada su svom sinu priredili veliku proslavu 18. rođendana, ovde u Topoli o njima lepo pričaju i oni koji ih nikada nisu upoznali.

Jelica i Milinko odlučili su da to bude slavlje humanitarnog karaktera i da sav prikupljeni novac koji su zvanice donele poklone seoskoj crkvi u Kloki, gde su se njih dvoje i venčali i iz tog braka dobili dvoje dece!

- Odlučili smo se da za rođendan našem sinu Mihailu okupimo sve rođake, prijatelje, drage ljude, neki su došli iz inostranstva, neki su odavde, i da sve poklone doniramo crkvi i onima kojima je pomoć potrebna - kaže Jelica.

Informer

 
Posle molitve pod Ostrogom dobili decu! 

Zajedno sa mužem otkriva da su vernici i iskreno zahvalni Bogu što su posle 11 godina braka dobili decu.

- Deca su nam došla posle 11 godina braka, išli smo u manastir Ostrog da nam čitaju molitvu, posle toga došao je Mihailo, zatim i kćer Marija, koja je i rođena na taj praznik, tako da je sada jasnije zašto je naše srce prepuno ljubavi, vere i humanosti - dodaje Milinko.

Nerado pričaju kome su pomogli, ali poručuju da su uvek spremni da učine dobro drugome.

- Borili smo se za malog Gavrila, za Stefana iz Smederevske Palanke, Veličkoviće iz Sepaca, ljudi nam se javljaju sa raznih strana, udruže se i naši prijatelji, pa se tu sakupi sve što treba, pomažemo crkve, manastire - nabraja Milinko.

On dodaje da će mu posebno biti drago da se do sledeće godine kada njihova seoska Crkva Svetog Pantelejmona u Kloki slavi vek postojanja, ta svetinja obnovi i zasija.

Informer

 

I naslednik zadovoljan

Slavljenik Mihailo, koji se školuje u Beču i planira da postane građevinski inženjer, nasledio je od roditelja i nesebičnost.

- Mogao sam da biram gde ću i kako ću proslaviti punoletstvo, ali sam podržao ideju svojih roditelja. Srbiju volim više od bilo kog mesta, moje rodno selo, ceo ovaj kraj i uvek rado dolazim ovde - kaže Mihailo.