25.04.2023.

19:30

Foto: Top Press

Srbija

DANI MEKSIKA U TOPOLI! Ambasador Karlos Feliks Korona otvorio izložbu slika u srcu Šumadije: Želimo da vidite da smo veoma slični Srbiji! (FOTO)

Izložbu fotografija svečano je otvorio  Njegova Ekselencija ambasador Meksika Karlos Feliks Korona. 
 

-Hvala Njegovoj Ekselenciji i svim članovima koji su sa njim, hvala i našem predsedniku koji je upriličio ovaj trenutak. Drago mi je što imamo priliku da razmenjujemo stvari iz kulture, da međusobno učimo kako se živi na nekom drugom kontinentu - rekla je Ema Stevanović, direktorka Kulturnog centra.

Informer

 

Predsednik opštine Topola Vladimir Radojković istakao je značaj ovakvog kulturnog dešavanja i naglasio da će deca Topole imati priliku u narednim danima da pogledaju fotografije koje oslikavaju jedan život na drugom kontinentu.

- Ja lično veoma poštujem kulturu Meksika, hvala im što su odabrali Topolu i što će naša deca i svi građani imati priliku da uživaju uz ove prelepe fotografije, Meksiko je veliki prijatelj Srbije - naglasio je prvi čovek Topole.

Njegova Ekselencija ambasador Meksika Karlos Feliks Korona otvorio je izložbu fotografija  i naveo da su narodi Srbije i Meksika jako slični i da će se saradnja zasigurno nastaviti.

Informer

 

- Velika zahvalnost predsedniku opštine Topola, čast nam je da ste nas odabrali da imamo naše dane u vašem mestu. Odnosi između Meksika i Srbije su veoma dugi, istorijski i imamo veoma dobru saradnju. Ovo je jedna od niza kulturnih aktivnosti, želimo još i više da vam prikažemo kako bi naša dva naroda približili, da vidite našu kulturu običaje i da smo zaista veoma slični Srbiji. Sama postavka ove izložbe je deo multikulturalnosti Meksika, Meksiko Siti ima oko dvadeset miliona stanovnika, ove fotografije prikazuju centar Meksiko Sitija, fotograf je želeo  da na malom prostoru napravi takve fotografije, različitih izgleda i lica. Ovo je prva u nizu kulturnih aktivnosti u Topoli u skorije vreme biće predstavljen ciklus meksičkih filmova - izjavio je Njegova Ekselencija ambasador Meksika Karlos Feliks Korona.

Topolska publika 5. maja u sali Kulturnog centra uživaće i u filmu meksičke kinematografije „La carga“ a ulaz je besplatan.