23.06.2023.

17:40

Foto: Grad Kragujevac

Srbija

STIŽE POMOĆ OD DRŽAVE! Sredinom jula počinje isplata za oštećene u poplavama

- Očekujem da će pomoć, s obzirom na sve korake koji treba da budu preduzeti, početi da se isplaćuje sredinom jula. I ono što preko toga možemo da uradimo jeste sređivanje korita reke Lepenice na ovom mestu, da bismo sprečili, da sve ono što sada radimo i što će biti uloženo u obnovu ovde, bude izloženo riziku od nekog novog plavljenja. Uložićemo novac i u preventivnu infrastrukturu za zaštitu od plavljenja, na ovoj i na drugim deonicama u Kragujevcu i brojnim drugim širom naše zemlje - rekao je Blagojević koji je zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem razgovarao sa građanima iz ovih naselja.

Procena štete, posle poplave koja je zadesila Srbiju pre nedelju dana,još je u toku, a do sada je prijavljeno oko 1.600 oštećenih stambenih objekata.

Od 2014. godine, od velikih poplava u kojima su najviše stradali Obrenovac, Krupanj, Šabac, država je preko Kancelarije za obnovu, a kasnije Kancelarije za javna ulaganja uložila oko 20 milijardi dinara i na radove na više od 700 lokacija kao i na zaštitu od poplava.

PRIJAVITE ŠTETU

- Veoma je važno da, ukoliko postoji još neko ko nije prijavio štetu na svom objektu to učini u zgradi Gradske uprave, na kružnom šalteru ili putem telefona 505 800, da bi komisija mogla da izađe na teren - poručio je gradonačelnik Nikola Dašić.