• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2023

18:19

POTOP U SRCU ŠUMADIJE! Proglašena vanredna situacija posle poplava u Kragujevcu

Infromer.rs

Vesti

POTOP U SRCU ŠUMADIJE! Proglašena vanredna situacija posle poplava u Kragujevcu

Podeli vest

Nakon obilnih padavina i poplava koje su u četvrtak uveče zadesile Kragujevac, ekipe Sektora za vanredne situacije i gradskih preduzeća Šumadija i Vododvod rade na saniranju štete na teritoriji grada, ali i na seoskom području u Masloševu i čitavom potezu ka Stragarima.

Tim povodom komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Nikola Dašić sa načelnikom Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoranom Kočovićem obišao najugroženija područja i domaćinstva u naseljima Palilule, Korićani, Grošnica i Erdeč.

Jedna od najkritičnijih lokacija je Levačka ulica u naselju Palilule, gde vatrogasci spasioci preko 30 sati crpe vodu iz stambenih i drugih objekata. Taj posao je pri kraju, a sledeći korak je saniranje štete na infrastrukturi i objektima uz pomoć gradskih preduzeća Šumadija i Vodovod i kanalizacija.

Prema rečima Zorana Kočovića načelnika Uprave za vanredne situacije Kragujevac koliko od sutra, po prijavama građana kreću i komisije za procenu štete kako bi se nadoknadilo sve što je voda u prethodnim periodu oštetila.

Donjomalska ulica u Korićanima je jedna od preko 200 gde je prijavljen problem. Nanosi vode sprali su čitavu tamponsku podlogu i napravili kanale. Sve ekipe javno komunalnih preduzeća Vodovoda i Šumadije su na terenu, kako bi se što pre ulice vratile u prethodno stanje i omogućilo meštanima da normalno funkcionišu, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Ovde nisu ugrožene kuće i drago mi je što na terenu vidim ljude koji su se priključili radnicima „Šumadije“. Svaka čast meštanima, među kojima ima i vremešnih u osmoj deceniji, a koji daju sve od sebe da što pre prevaziđu ovu situaciju.

Nakon obilaska terena, na predlog Komandanta Štaba za vanredne situacije, gradonačelnika Nikole Dašića održana je telefonska sednica Štaba i proglašena vanredna situacija na teritoriji grada, kako bi se u što kraćem roku i prema prioritetima pomoglo građanima da saniraju pričinjenu štetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set